Nevin Yıldırım, 182 Gün Sonra Savcıya İkinci Kez İfade Verdi - Son Dakika
Güncel

Nevin Yıldırım, 182 Gün Sonra Savcıya İkinci Kez İfade Verdi

Nevin Yıldırım, 182 Gün Sonra Savcıya İkinci Kez İfade Verdi

Avukatı Tütüncü DNA sonucu geldikten sonra iddianame hazırlanacak ve yargılama başlayacak" dedi.

25.02.2013 19:14  Güncelleme: 15:17

Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde kendisine silah zoruyla tecavüz edip hamile bıraktığını ileri sürdüğü 35 yaşındaki Nurettin Gider'i öldürdükten başını keserek köy meydanına atan 28 yaşındaki Nevin Yıldırım, ilk ifadesinden 182 gün sonra savcıya ikinci kez ifade verdi. Tutuklu Yıldırım, ifadesinin ardından yeniden Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Yalvaç İlçesi'ne bağlı Koruyaka Köyü'nde evli ve 2 çocuk annesi Nevin Yıldırım, kendisine silah zoruyla tecavüz ettiğini ileri sürdüğü 2 çocuk babası Nurettin Gider'i 28 Ağustos 2012 gecesi tüfekle vurdu, başını kesip bir çuvala koyarak köy meydanına attı. Yıldırım, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilen Nevin Yıldırım, 17 Kasım 2012'de 3.5 kilo ağırlığında kız bebek dünyaya getirdi. Yıldırım'ın istemediği bebek, Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yurduna yerleştirildi.

Soruşturmayı sürdüren Yalvaç Cumhuriyet Savcılığı, babasının belirlenmesi için bebekten alınan DNA örneklerini, daha önce Nurettin Gider'den alınan DNA örnekleriyle karşılaştırılması amacıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. İddianamenin hazırlanması için DNA sonuçlarını bekleyen Yalvaç Cumhuriyet Savcılığı, soruşturma kapsamında, 182 gün sonra Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi'nde yatan Nevin Yıldırım'ın ifadesini aldı. Soruşturma savcısı Osman Çabuk, geçen perşembe ve cuma günü de Nurettin Gider'in eşi Kezban Gider ve Nevin Yıldırım'ın kız kardeşi Mümine Yıldız'ın da aralarında bulunduğu 7'si kadın 37 kişinin ifadesini aldı.

Cezaevinden yoğun güvenlik önlemleri altında bugün saat 13.40'ta Yalvaç Adliyesi'ne getirilen Nevin Yıldırım, elleri önden kelepçeli olarak adliyeye alındı. Nevin Yıldırım, saat 18.00'e kadar avukatı Halil Hilmi Tütüncü eşliğinde soruşturma savcısı Osman Çabuk'a ifade verdi.

Savcı Çabuk, Nevin Yıldırım'a Nurettin Gider'le arasında gönül ilişkisi olup olmadığı sordu. Nurettin Gider'in silah zoruyla kendisine tecavüz ettiğini tekrarlayan Nevin Yıldırım, ifadesinin ardından yeniden cezaevi nakil aracıyla Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Nevin Yıldırım getirildiği sırada, Nurettin Gider'in eşi Kezban Gider'in Adliye önünde beklemesi dikkati çekti.

Savcı Çabuk, Yıldırım'ın ifadesinin içeri hakkında açıklama yapmazken Yıldırım'ın avukatı Tütüncü ise yaptığı açıklamada, dosyada gizlilik kararı bulunduğunu hatırlatarak, "Müvekkilim ilk ifadesini tekrarladı. Ancak bu kez olayları daha detaylı anlattı. Davanın henüz açılacağını sanmıyorum Savcılık soruşturması tamamlanmadı. DNA sonucunu bekliyoruz. DNA sonucu geldikten sonra iddianame hazırlanacak ve yargılama başlayacak" dedi. - Isparta/ Yalvaç

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nevin Yıldırım, 182 Gün Sonra Savcıya İkinci Kez İfade Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement