Belediye Başkanı Faruk Akdoğan çalışmaları yerinde kontrol ediyor.
Niğde Belediyesi şehrin genelinde alt yapı ve üst yapı çalışmalarına son sürat devam ediyor. Hafta sonu da yoğun bir çalışma temposu içerisinde olan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, belediye çalışmalarını yerinde incelemenin yanı sıra esnaf ziyaretlerini de sürdürüyor. Her fırsatta sık sık halkla bir araya gelen Başkan Akdoğan, hafta sonuna denk gelen miraç kandilini ve babalar günüde kutladı.
Niğde'nin gün geçtikçe güzelleştiğini ve alt yapısı sağlam hizmetlere kavuştuğunu belirten Başkan Akdoğan; "Belediyemiz durmadan yola devam ediyor. Çalışmalarımızı aralıksız hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Niğde'mizin girişi olan ve hem yaya trafiğinin hem de araç trafiğinin yoğun olduğu Derbent Kavşağında asfaltlama çalışmamızı ve orta refüj ve kaldırım çalışmamızı tamamladık. Orta refüj, peyzaj ve çevre düzenlemesini gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra İmam hatip Meydanı'ndan başlayıp Polis Evine kadar olan yolun gidiş geliş istikametinin kaldırım yenileme, orta refüj, peyzaj düzenleme ve asfaltlama çalışmaları devam ediyor. İnşallah kısmet olursa 10 Temmuz'da bu bölgemizin yolu ve çevre düzenlemesini tamamlamış olarak halkımızın hizmetine sunmuş olacağız. Hem o yolumuzun hem de Derbent mezarlığı önündeki düzenlemenin Niğde'mize hayırlı olmasını diliyorum.
Derbent mezarlığı içerisindeki tüm yaya yollarını ve otomobil yollarını yeniledik, kilitli taş bordür kaplama işlemini gerçekleştirdik. 25 bin metrekare civarında kilitli taş ve bordür çalışması yaptık. İnşallah Derbent Mezarlığı'nı yeni çehresiyle halkımızla buluşturmuş olacağız. Ramazan ayına böyle bir hazırlık yaparak girmiş olacağız. Bildiğiniz üzere inancımız ve kültürümüz gereği insanlarımız genelde mübarek günlerde bayramlarda mezarlık ziyaretini bolca gerçekleştirirler, değişik illerden memleketlerine gelerek sıla-i rahim yaparlar. Biz Derbent Mezarlığımızı da Niğdeli inansımıza yakışır bir şekilde düzenlemiş olduk. Ayrıca Medaş Kavşağı ile Bor TOKİ arasındaki yolun 3x2'ye çıkarılmasıyla ilgili şu anda süreç devam ediyor. Yapılacak ihale ile bu yolunda yapımına start verilmiş olacak. Ben bu yolunda Niğde'mize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
Halkımızın Ayağı Artık Yere Sağlam Basacak
Yaya kaldırım çalışmaların başladığını belirten Başkan Akdoğan; " İhalesini yaptığımız, yüklenici firma ile sözleşmesini imzaladığımız ve yer teslimini yaptığımız, Derbent Mezarlığı'ndan başlayarak İmam hatip Meydanı'na kadar devam edecek olan ve Paşakapı Caddesi'ni de içine alacak orta refüj ve kaldırım düzenlemesi çalışmasının da startını vermiş oluyoruz. Bazalt taşıyla belirttiğim bölgelerin tamamını döşeyeceğiz. Bu uygulama Niğde'de ilk ve modern bir uygulama olacak. Çünkü bugüne kadar Niğde'mizde yapılan tüm kaldırımların alt kısımları kum veya toprak oluyordu.
Bizim yapacağımız çalışma ise betonlu demirli ve onun üzerine de kaplama taş uygulamasıyla gerçekleştirilecek bir çalışma olacak. Bunun sonucunda da kış mevsiminde don gören kaldırımların zemini oynamayacak. Kaldırımın altında çamur, toz ve toprak çıkmayacak. En az 20 yıl insanımıza hizmet verecek ve halkımızın ayağı yere sağlam basacak. Son derece kaliteli lüks olarak Niğde'miz insanına ve Niğde'mize yakışır bir imalatı Niğde Belediyesi olarak gerçekleştirmiş olacağız. İnanıyorum ki 2 ay sonra Niğde'ye gelen insanımız hakikaten Niğde'de çok büyük değişikliklerin olduğunu hep beraber görecek. Biz Niğde'yi köy görünümünden ve büyük bir kasaba görünümünden, kent görünümüne büründürdük. İnşallah daha da iyi olacak" dedi.
Miraç Kandili Hayırlara Vesile Olsun
16 Haziran Cumartesi günü kutlanan Miraç Kandilinin hayırlara vesile olmasını dileyen Başkan Akdoğan; "Miraç gecesi inancımızda dinimizde çok önemli bir yeri olan ve Peygamber Efendimizin Mescid-i Haram'dan başlayıp Mescid-i Aksa'dan Miraca yükseldiği bir gece. Dolayısıyla Miraç bütün peygamberlerin arasından sadece Peygamber Efendimizin yaşadığı bir an. Dolayısıyla bu gece de diğer mübarek geceler gibi İslam alemi için çok önemli. Bu bakımdan ben tüm Niğdeli hemşerilerimiz başta olmak üzere Türk Milletinin ve tüm İslam Aleminin Miraç kandilini tebrik ediyorum. Gözyaşların, kanların, acıların, nefret ve kinlerin bitmesine vesile olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.
Niğde Belediye Başkanlığı ayrıca Miraç Kandili dolayısıyla yatsı namazından sonra Sungurbey Camii önünde kandil simidi dağıttı. Kandil simidini alan vatandaşlar ise Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a bu düşüncesinden dolayı teşekkür ettiler.
Babalar Günü Kutlu Olsun
17 Haziran Babalar günü münasebetiyle tüm babaların gününü kutlayan Başkan Akdoğan; "Tüm babaların babalar gününü tebrik ediyor ve onlara uzun ve mutlu yıllar temenni ediyorum. Dileğim odur ki tüm babalar evlatlarından baba muamelesi görsün" dedi.
Son Dakika › Güncel › Niğde Belediyesi Durmadan Çalışıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.