Nijerya Yönetimi, Boko Haram Direnişinin "Son Çırpınışlarını Verdiğini" Düşünüyor - Son Dakika
Güncel

Nijerya Yönetimi, Boko Haram Direnişinin "Son Çırpınışlarını Verdiğini" Düşünüyor

Nijerya Yönetimi, Boko Haram Direnişinin "Son Çırpınışlarını Verdiğini" Düşünüyor

Nijerya yönetimi, son günlerde yüzlerce kişinin ölümünden sorumlu olan Boko Haram direnişinin, ‘’son çırpınışlarını verdiğini’’ düşünüyor.

27.02.2014 11:36

Nijerya yönetimi, son günlerde yüzlerce kişinin ölümünden sorumlu olan Boko Haram direnişinin, "son çırpınışlarını verdiğini" düşünüyor.

Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan'ın sözcüsü Ahmet Gulak, AA muhabiriyle yaptığı söyleşide, "direnişçilerin kendi sınırlarını zorladığını, şu anda görülen eylemlerinin son çırpışları olduğunu" ifade ederek, Devlet Başkanı Jonathan'ın ve ekibinin, sözkonusu terörist faaliyetlerin en aza indirilmesi için çok çalıştığını bildirdi.

Gulak, Boko Haram'ın faaliyet gösterdiği bölgeye bir savunma ekibinin konuşlandırıldığını, kısa sürede Allah'ın izni ve güvenlik güçlerinin gayretiyle olayların akışının tersine çevrileceğini belirttti.

Sözcü Gulak, Boko Haram direnişçilerinin Nijerya güvenlik güçlerinden daha iyi silahlara sahip olduğu yönündeki iddiaları şiddetle reddederek, "Direnişçiler, silahları ne kadar sofistike olursa olsun, Nijerya ordusundan üstün olamazlar" dedi.

Gulak, Nijerya Devlet Başkanı Jonathan'ın ikinci dönem için yarışması beklenen genel seçimlere 12 ay kala, Boko Haram direnişinin siyasi eğilimleri üstlendiğini savundu.

Jonathan, bu konunun incelenmesi için bir komite kurduğunu hatırlatan Gulak, Boko Haram içinde sadece isimlerini duyurmak isteyen siyasi bir grubun yanı sıra yalnızca suç eylemleri işleyen bir fraksiyonun bulunduğunu dile getirdi.

Ahmet Gulak, bazı Boko Haram savaşçılarının, ülke sınırları dışında saklanan ve başka ülke kişiler olabileceğini ifade ederek, "Bu terörist faaliyetlerin Nijerya ile sınırlı olmadığını unutmayın. Bu çok yaygın, Kuzey Afrika'dan Libya'ya, Afganistan'a, Pakistan ve daha başkalarına uzanıyor" dedi.

Nijerya yönetimimin, Boko Haram direnişinin ancak Kamerun, Nijer ve Çad gibi ülkelerle yakın işbirliği sayesinde yenilebileceğine inandığını belirten Gulak, bu ülkelerle ortaklıklarının sürmesi halinde kaçacak bir yerleri olmayacak direnişçilere göz açtırmayacaklarını söyledi.

Ahmet Gulak, devlet başkanlığının, askeri operasyonları diyaloğun üstünde tuttuğu yönündeki iddiaları reddederek, Jonathan tarafından oluşturulan diyalog komitesinin, krizin çözümüne ilişkin tavsiyelerin yer aldığı bir rapor hazırladığını sözlerine ekledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nijerya Yönetimi, Boko Haram Direnişinin 'Son Çırpınışlarını Verdiğini' Düşünüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement