Su Kesintisini İtfaiye Aracını Rehin Alarak Protesto Ettiler - Son Dakika
Güncel

Su Kesintisini İtfaiye Aracını Rehin Alarak Protesto Ettiler

Su Kesintisini İtfaiye Aracını Rehin Alarak Protesto Ettiler

Mardin'in Nusaybin ilçesi İpekyolu Mahallesi sakinleri, sık sık yaşanan su kesintilerini protesto etmek için mahalleye su getiren İtfaiye aracını rehin aldı.

09.07.2015 11:28  Güncelleme: 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Nusaybin ilçesi İpek yolu mahallesi sakinleri, sık sık yaşanan su kesintileri nedeniyle Dalin sokağına su vermek isteyen Nusaybin Belediyesine ait itfaiye aracı ve 3 itfaiye erini dün akşam rehin aldı.

Su kesintilerine tepki gösteren vatandaşlar, itfaiye aracının sokaktan çıkmasına izin verilmezken, ellerindeki su bidonlarıyla sokak başında oturan kadınlar, su kesintileriyle ilgili Belediye yetkililerinden kendilerine bir söz verilinceye kadar itfaiyeyi mahallede tutacaklarını söyledi. Yaklaşık 1 saat boyunca rehin alınan itfaiye aracı ve 3 personelinin çıkmasına izin vermeyen vatandaşlar, bir çok MARSU yetkilisini aradı, ancak duyarsız yetkililer gelmeyince de ilçede yangın çıkma ihtimali üzerine mahalle sakinleri itfaiyenin sokaktan çıkmasına izin verdi.

ÇÖZÜM BULUNMASA SU ŞEBEKESİNİ KAPATACAĞIZ

Mahallede yapılan su şebekesinin, 15 -20 hane için yapıldığını bildiren Halime Acar, mahallede hane sayısının 400'e ulaştığını ve su şebekesinin yetersiz kaldığını söyledi. Mardin ve Kızıltepe'ye giden içme suyu şebekesinin mahallelerinden geçtiğini ifade eden vatandaşlar, bir çözüm bulunmaması halinde su şebekesini kapatacaklarını söylediler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Su Kesintisini İtfaiye Aracını Rehin Alarak Protesto Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Marsu: Yakinda mardin merkez nur mahalesi devlet hast arkasindaki hanelerde isyan edecek yollara döküleceğiz sabr ediyoruz hergün 100 tl ye tanker su aliyoruz belediye saatinde ayrica geciyor marsu bu konuda malesef sınıfta kalmış 1 0 Yanıtla

Advertisement