"Obezite ile Mücadele Platformu" Kuruluyor - Son Dakika
Güncel

"Obezite ile Mücadele Platformu" Kuruluyor

"Obezite ile Mücadele Platformu" Kuruluyor

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Üyesi Hüseyin Bozdağ, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle "YESİDEF Türkiye Obezite ile Mücadele Platformu" kurmak için harekete geçtiklerini açıkladı.

30.01.2014 16:14

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Üyesi Hüseyin Bozdağ, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle "YESİDEF Türkiye Obezite ile Mücadele Platformu" kurmak için harekete geçtiklerini açıkladı.

İSO'dan yapılan açıklamada, 6. Grup Endüstriyel Yemek Sanayii Meslek Komitesi, üyeleri ve ilgili dernek temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda sektör sorunlarının ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği belirtildi. Toplantıda konuşan Hüseyin Bozdağ, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle "YESİDEF Türkiye Obezite ile Mücadele Platformu" kurmak için harekete geçtiklerini belirtti. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile görüşüldüğünü, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ise projenin anlatıldığını belirten Bozdağ, "Çocuklarımızı gıda mühendislerinin, diyetisyenlerin ve uzmanların kontrolünde hazırlanmış sağlıklı gıda ve yemeklerle buluşturacak önemli bir proje hazırlıyoruz. Türkiye'de her yıl kalp, obezite, diyabet gibi hastalıklara 60 milyar TL harcanıyor. Bu bütçenin yüzde 20'si ile çocukların sağlıksız beslenme kaynaklı sağlık sorunlarının önüne geçebileceğiz" dedi.

-"TUZ TÜKETİMİ AZALTILMALI"-

Sağlık Bakanlığı tarafından 2011 yılının Kasım ayında açıklanan, "Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı"na göre; tuz, un, yağ ve şeker kullanımının yüzde 10 düşürülmesinin Türkiye'nin sağlık harcamalarında yıllık bazda 6 milyar liralık bir azalma sağlayacağını belirten Bozdağ, "Dünyada en çok tuz tüketen ülkeler arasında yer alan Türkiye'de; günlük tuz tüketimi, 18 gramdan 14'e düştü. Ancak uzmanlara göre, bu düşüş yeterli değil. Tuz tüketimi 5 gramın altına düşmeli" dedi. Bozdağ, günde 1 gram daha az tuz tüketilmesiyle, kalp krizi riskinin yüzde 3, felç riskinin ise yüzde 5 oranında azalacağına da vurgu yaptı.

-"SAĞLIKSIZ BESLENMENİN ÖNÜNE GEÇMEYİ AMAÇLIYORUZ"-

İSO Meclis Üyesi ve İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği (İYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Zincirkıran ise İSO'da yeni dönem ile birlikte yapılan çalışmaların sektöre büyük katkısı olduğunu vurgulayarak, "Yönetim Kurulu Başkanımız Erdal Bahçıvan'ın yönlendirmesiyle ilk defa Türkiye tarihinde İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Ticaret Borsası 3'lü bir konsorsiyumla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile büyük bir toplantı organize etmiştir. Bu girişim sayesinde et fiyatlarındaki yükseliş durmuştur" dedi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüşerek, kuruma bağlı okullara yemeğinin yemek sanayicileri tarafından verilmesi önerisinde bulunacaklarını belirten Zincirkıran, "Böylece okullarda sürekli şikayet konusu olan sağlıksız beslenmenin de önüne geçilecek" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Obezite ile Mücadele Platformu' Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement