Ödp'li Gençlere Polis Müdahalesi - Son Dakika
Güncel

Ödp'li Gençlere Polis Müdahalesi

Ödp\'li Gençlere Polis Müdahalesi

Mersin'de harçların kaldırılmamasını protesto etmek için yürüyüş düzenlemek isteyen ÖDP'lilere polis müdahale etti.

30.08.2012 17:26

Mersin'de harçların kaldırılmamasını protesto etmek için yürüyüş düzenlemek isteyen ÖDP'lilere polis müdahale etti. Polis, 15 kişiyi gözaltına aldı.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İl Gençlik Kolları üyesi bir grup üniversite öğrencisi, İl Başkanı Oktay Canpolat ile birlikte İstiklal Caddesi üzerindeki Tevfik Sırrı Gür Lisesi yanında toplandı. Ellerinde harçları protesto eden pankartlar bulunan gençler, buradan Büyükşehir Belediyesi önüne yürümek istedi. Çevik Kuvvet ekiplerinin önceden önlem aldığı noktada emniyet yetkileri, grubu uyararak eylemin 2911 sayılı yasaya aykırı olduğunu belirtip, yürüyüşe izin vermeyeceklerini bildirdiler. Buna rağmen yürümekte ısrar eden grubun etrafı Çevik Kuvvet ekipleri tarafından çevrildi. Burada uzun süre İl Başkanı Canpolat ve emniyet yetkilileri arasında tartışma yaşandı. Sık sık slogan atarak durumu protesto eden ÖDP'li gençlerin de katıldığı tartışma sırasında sert ifadeler kullanıldı. Gençler yürümekte ısrarlı olduklarını dile getirirken, emniyet yetkilileri de yapılanın yasal olmadığını kaydederek, yürüyüşe izin vermeyeceklerini bildirip, ısrarın devam etmesi halinde müdahale ederek herkesi gözaltına alacakları uyarısında bulundular.

Uzun süre devam eden tartışmaların ardından Çevik Kuvvet ekiplerini yararak yürüyüşe geçmek isteyen gruba polis müdahale etti. Bir anda büyük bir arbedenin yaşandığı eylemde, ÖDP'liler ellerindeki pankartların sopaları ile polis de copla birbirine girdi. Gençlerin yerlerde sürüklendiği eylemde, aralarında ÖDP İl Başkanı Oktay Canpolat'ın da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Grubun tamamı polis minibüsüne bindirilirken, İl Başkanı Canpolat'ın minibüsün içinden, "Aramızda astım hastası var, fenalaştı" diye bağırması üzerine, rahatsızlanan bir genç kız minibüsten indirildi. Kaldırımda Çevik Kuvvet ekiplerinin su ile yüzünü yıkamasına yardımcı olduğu ÖDP'li genç kız daha sonra hastaneye gönderildi. Gözaltına alınan 15 kişi, Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ödp'li Gençlere Polis Müdahalesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement