Oğlunu Yanında Olmak İçin Liseye Başladı - Son Dakika
Güncel

Oğlunu Yanında Olmak İçin Liseye Başladı

Oğlunu Yanında Olmak İçin Liseye Başladı

Lise öğrencisi olan, engelli oğlunu üniversite de yalnız bırakmak istemeyen anne, açıktan lise okumaya başladı.

25.04.2013 17:06  Güncelleme: 17:29

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde bulunan Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi 9-G sınıfı öğrencilerinden 16 yaşındaki bedensel engelli Birkan Erdal'ın 43 yaşındaki annesi Canan Erdal, oğlunu üniversitede de yalnız bırakmamak için, dışardan lise okumaya başladı. Canan Erdal, "Hedefim liseyi bitirip üniversiteyi kazanmak ve oğlumla birlikte okumak" dedi.

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde bulunan Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nin 9-G sınıfı öğrencilerinden bedensel engelli Birkan Erdal'ın, annesi Canan Erdal, karşılaştığı tüm sıkıntılara göğüs gererek okumayı hedefledi. 1'inci sınıftan bu yana oğlu ile birlikte okula gidip gelen anne Canan Birkan, oğlunun yeme ve içme ihtiyaçlarının yanı sıra taşınması konusunda da hassas davrandı. Yıllar önce bir karar verdiğini belirten Canan Erdal, şöyle dedi:

"Oğlum bebekken geçirdiği bir rahatsızlık sonucu bedensel engelli oldu. Oğlum liseye geçtiği zaman ben de liseye başlayacağım ve üniversiteye kadar onunla okuyacağım demiştim. Ailem beni okutmadı. Ortaokulu bitirdim. Liseyi oğlumla birlikte bitireceğim. Ben açık lise okuyorum. Sonra oğlumla birlikte üniversite sınavına gireceğim. Üniversiteyi de oğlumla birlikte okuyacağız."

Samsun'daki okulları gezdiğini ve az katlı olduğu için Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'ni tercih ettiğini vurgulayan anne Canan Erdal, şöyle devam etti:

"Oğlum bilgisayarı çok seviyordu. Buraya geldiğimizde müdür beyle görüştük ve bize çok yardımcı oldu. Birkan'ın birinci öncelikleri olacağını ve okullarına seve seve kabul edeceklerini söylediler. Bu beni çok mutlu etti. İlk başta öğretmenlerin de desteği ile oğlumu sırtımda 2'nci kata çıkardım. Bu duruma müdür bey ve öğretmenlerimizin tepkisi oldu. Bu böyle olmaz dediler ve oğlumu giriş katına aldırdılar. Bize çok yardımcı oldular. Öğretmenlerimiz gerçekten elleri öpülesi insanlar. Onların kıymetini bilmeli ve ayaklarının altına güller sermeliyiz. Onların destekleri olmasaydı ben oğlumu lise 1'e kadar getiremezdim. Onların desteği ile buradayız."

Kendisi de açık öğretimde okuduğu için oğluna derslerinde yardımcı olduğunu ifade eden Canan Erdal, "Benim anlamadığım sorular olduğunda hocalarımıza danışıyorum. Hocalarımız da bu durumdan çok mutlu oluyor. Azmimden dolayı da beni kutluyorlar. Anlamadığım derslerde bana destek veriyorlar" dedi.

Okuldaki arkadaşlarını çok sevdiğini söyleyen 9-G sınıfı öğrencisi Birkan Erdal ise, "Müdürümüz çok iyi bir insan. İlk geldiğim an zorlandım. Daha sonra müdürümüz beni giriş kata aldırdı. Çok mutlu oldum sevindim. Ben okul ilk açıldığında 9-D'deydim. O sınıftan ayrılınca üzüldüm. Diğer katlardaki arkadaşlarımı göremediğim için üzülüyor, çok ağlıyorum. Annem beni yukarı çıkarana kadar belini ağrıttı. Bir asansör yapılsa çok sevinirim. Annemi çok seviyorum. O olmasa buralara kadar gelemezdim" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Oğlunu Yanında Olmak İçin Liseye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement