Oğlunu Yaşatabilmek İçin Kan Arıyor - Son Dakika
Güncel

Oğlunu Yaşatabilmek İçin Kan Arıyor

Oğlunu Yaşatabilmek İçin Kan Arıyor

Kastamonu'da 40 gün önce dünyaya gözlerini açan oğlu için 10 günde bir (0 RH+) kana ihtiyaç duyan baba, yardım istedi.

29.03.2012 13:11  Güncelleme: 14:43

Kastamonu'nun Daday ilçesinde 40 gün önce dünyaya gözlerini açan oğlu için 10 günde bir (0 RH +) kana ihtiyaç duyan acılı baba, oğlunu yaşatabilmek için kan istedi.

Daday ilçesinde Hasanşeyh köyünde ikamet eden Aysun ve Mustafa Kurtulmuş çifti, 40 gün önce dünyaya gelen oğlu Alpay için 10 günde bir değiştirilmesi gereken (0 Rh +) kan için vatandaşların kan bağışında bulunmasını istedi. Çocuğunun doğuştan 100 binde bir görülen TAR Sendromu hastalığına yakalandığını belirten Mustafa Kurtulmuş, doktorların tamamen rastlantıdan kaynaklandığını söylediklerini ifade etti. Halen Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi gördüğünü kaydeden Kurtulmuş, bebeğin hastalık

nedeniyle her iki koluna kan gitmemesinden dolayı kısa olduğunu ve damarların görevlerini tam olarak yapamamasından dolayı kollarının alçıya alındığını belirtti. Kurtulmuş, "Vücut trombosit üretemiyor. Bunun sonucunda da trombosit yüklenmesi gerekiyor. Bu tromositleri (0 Rh +) kan grubundan ayırarak yapılıyor. Kanın 10 günde bir değişmesi lazımmış. Doktor tedavi 6 aylıkken de 'trombosite ihtiyacı kalmayabilir, 6 yaşına kadar da sürebilir' dedi. Şu anda tedavisi 2 yaşına kadar devam edecek" dedi.

Benzin istasyonunda asgari ücretle çalıştığını belirten Kurtulmuş, "Hiçbir maddi beklentimiz yok. Sadece Kastamonu'daki devlet büyüklerinden ve halktan istediğimiz 10 günde bir yenilenmesi gereken (0 Rh+) kanın istenildiğinde bulunması. Çünkü bulunamazsa çocuk 2 saate kadar ölüyor" diye konuştu.

Ayrıca hafta sonu gerçekleştirilecek olan Damladan Deryaya Derneği'nin çalışmalarını bizzat takip ettiğini ifade eden Kurtulmuş, dernekten kendileri için de yardımda bulunmasını ve kan ihtiyaçlarını gidermeleri için yardım istiyor. Ayrıca Kurtulmuş, çocuğu tedavi ettirirken başından geçen bir olayı da açıklayarak şunları söyledi:

"Hastalığın ilk başladığında Kastamonu'da özel bir hastaneye çocuğumu tedavi ettirmeye götürdüm. Doktor tahlilleri yaptıktan sonra acilen 4 saate kadar çocuğun Ankara'ya yetiştirmesi gerektiğini söyledi. Acil olarak ambulansla sevk etmek için girişimlerde bulunduk. Fakat ambulans şoförü ve sahibi bizlerden 800 TL para istedi. Aksi takdirde 'çocuğun ölür' diye tehdit ettiler beni. Bende 'şu anda üzerimde para yok, sonra hallederiz' dedim. Ambulans şoförü de 'paran yoksa hastaneye niye geldin' diye

bizlerle dalga geçti. Bunun üzerine ben de İl Sağlık Müdürlüğü'nü aradım ve durumu anlattım. Bana ambulansın kesinlikle böyle bir para teklif edemeyeceğini söylediler. Ondan sonra hastayı ambulansla aldık ve yine de bizi tehdit eden ambulans şoförü senet imzalattı. Her şeye rağmen çocuğumu Ankara'ya götürdük. Bana imzalatılan senetler ise hala bende duruyor. Ödemede yapmadım."

"ANKARA'DA YAPILAN KONTROLLERDE SAĞLAM DEDİLER"

Anne Aysun Kurtulmuş ise Ankara'da bulunan kadın doğum hastanesinde çocuğunun sağlıklı olduğunu söylediklerini belirterek, "Burada bütün tahlilleri yaptırdık. Oradaki doktor çocuğunuz sağlıklı ve herhangi bir özrü kusuru olmadığını söyledi. Allah rızası için oğluma yardım etsinler. Biz para pul istemiyoruz. Oğlumun yaşayabilmesi için sadece kana ihtiyacımız var. Bu yüzden lütfen vatandaşımızı duyarlı olsun, oğluma sahip çıksın" dedi.

Acılı baba Mustafa Kurtulmuş, kendilerine kan bağışında bulunmak isteyen hayırseverlerin (0543 279 12 54) numaralı telefonu aramasını istedi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Oğlunu Yaşatabilmek İçin Kan Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement