Öğrenci velilerinden, Kaymakamlık önünde okul eylemi YOZGAT - Son Dakika
Güncel

Öğrenci velilerinden, Kaymakamlık önünde okul eylemi YOZGAT

Öğrenci velilerinden, Kaymakamlık önünde okul eylemi YOZGAT

Öğrenci velilerinden, Kaymakamlık önünde okul eylemi YOZGAT

20.09.2013 16:49

Öğrenci velilerinden, Kaymakamlık önünde okul eylemi - YOZGAT

Öğrenci velilerinden, Kaymakamlık önünde okul eylemi

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Sorgun ilçesinde bulunan TOKİ konutlarında oturan bir grup öğrenci velisi mahallelerine yapılan ilkokulun eğitim öğretime açılmaması nedeniyle Sorgun Hükümet Konağı önünde eylem yaptı.

Sorgun'da 4 yüz 80 konutlu TOKİ binalarında oturan bir grup öğrenci velisi, kaymakamlık binası önünde toplanarak, 3 yıldır eğitim öğretime açılmayan ilkokulun açılması için eylem yaptı.

Yaklaşık 50 kişilik grup, taleplerini Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç'a ileterek sorunlarının çözümlenmesi noktasında yardım istedi.

Velilerden Fatma Karaman (38), 3 yıldır servis ücreti ödediğini belirterek "3 çocuğum var. 3 yıldır servis parası olarak 210 TL ödüyorum. Artık servis parası ödeyecek gücümüz kalmadı. Yetkililer bize geçen yıl okulun açılacağını söylemişlerdi. Ancak üzerinden bir yıl geçti halen okulumuz faaliyete geçmedi. Bulunduğumuz TOKİ binalarında doğru düzgün ışıklandırma yok. Camisi yok. Okulu yok. Çay bahçesi yok. Bildiğiniz köyden hiçbir farkı yok. Devlet bizi götürdü fakir diye oraya oturttu. Ancak biz çok mağdur durumdayız. Camisiz mahalle olur mu? İnsanlar çadırda namaz kılıyor" dedi.

Velilerden Zeliha Dündar (34) ise, çocuklarının servislerle farklı okullara gittiğini belirterek "Çocuklarımız servisle gittikleri için öğle yemeğini doğru düzgün yiyemiyorlar. Aylık servis ücreti 70 TL ödüyorum. 3 çocuğum var. Aylık 210 lira yapıyor. Benim bu parayı ödeyecek gücüm kalmadı. Servisi kaçırdığı zaman çocuğum o gün okula gidemiyor. TOKİ sakinleri olarak 3 yıldır okulumuzun açılmasını bekliyoruz. 4 yüz 80 konutlu bir yerde okul olmaz mı? O halde servis ücretlerimiz yetkililer ödesin" diye konuştu.

Öğrenci velilerini temsilen bir grubu kabul eden ve sorunlarını dileyen Kaymakam Levent Kılıç ise görüşme sonrası basına yaptığı açıklamada 4 yüz 80 konutlu TOKİ inşaatında Yozgat İl Özel İdaresi tarafından 14 derslik ilköğretim okulu inşaatının geçen yıl başladığını belirterek şunları kaydetti:

"Bu yıl okulun açılması planlanmakta. Geçici kabul süreci devam etmekte. Okul bu yüzden bu yıl eğitim öğretime yetiştirilememişti. Ancak sanıyorum en kısa zamanda geçici kabul yapılarak kurban bayramı öncesi okul eğitim öğretime açılır. Bu noktada kaymakamlık olarak gerekli girişimleri yapıyoruz. Müteahhit'in süresi olmasına rağmen erkenden açmayı planlıyoruz. Velilerle de görüştük servis konusunda kendilerine yardımcı olacağımızı belirttik."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğrenci velilerinden, Kaymakamlık önünde okul eylemi YOZGAT - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement