Kimse Yok mu Derneği'nce başlatılan "Suriyeli Aileler İçin Bir Battaniye de Senden" kampanyası kapsamında, Sultanbeyli Anafen Okulları öğrencilerinin topladığı 520 battaniye, Anadolu yakasında kalan Suriyelilere teslim edilmek üzere dernek yetkililerine teslim edildi.
Okulda düzenlenen teslim töreninde konuşan Kimse Yok mu Derneği Marmara Şube Müdürü Murat Şenocak, Anadolu yakasında ikamet eden Suriyeliler için battaniye kampanyası başlattıklarını söyledi.
Şenocak, Suriyelilere gıda ve barınma gibi konularda da yardımda bulunduklarını dile getirerek, şu anda en önemli ihtiyacın battaniye olduğunu ifade etti.
Filipinler'de meydana gelen Haiyan tayfununa da değinen Şenocak, şu bilgiyi verdi:
"Filipinlere şimdilik kendi bütçemizden 1 milyon dolar yardım yaptık. 10 kişilik arama-kurtarma ekibimiz orada gerek gıda gerekse medikal olarak yardımda bulunuyor. 10 kişilik de doktor ekibimizi bölgeye yolladık" dedi.
Sultanbeyli Anafen Okulları Müdür Yardımcısı Mustafa Gedikoğlu, Anadolu yakasında ikamet eden Suriyelilerin kışı soğukta geçirmemesi için kampanyaya destek verdiklerini söyledi.
Gedikoğlu, kampayaya katılmaları için öğrencileri teşvik ettiklerini belirterek, "Umduğumuzdan daha büyük bir katılım gördük. Öğrenciler kampanyaya büyük destek verdi. Battaniye getirenler oldu, battaniye getiremeyenler de battaniye ücreti karşılığında nakdi yardımda bulundu. Bu sayede umduğumuzun üzerinde 520 battaniyeye ulaşmış olduk. Onların gönlünden kopan bu yardımları bir araya getirdik" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından 500 öğrencinin katılımıyla toplanan 520 battaniye, Anadolu yakasında kalan Suriyelilere ulaştırılmak üzere dernek yetkililerine teslim edildi.
Şenocak, Gedikoğlu ve öğrenciler tarafından kamyonete yüklenen battaniyeler, Suriyeli ailelere teslim edilecek. - İstanbul
Son Dakika › Güncel › Öğrencilerden Suriyeli Kardeşlerine Battaniye Yardımı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?