Öğretmen ve Öğrencilerden Güvenlik Güçlerine Destek - Son Dakika
Güncel

Öğretmen ve Öğrencilerden Güvenlik Güçlerine Destek

Öğretmen ve Öğrencilerden Güvenlik Güçlerine Destek

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde terörle mücadele eden asker ve polislere, Erzurum Atatürk Anadolu Lisesi öğretmenleri hazırladıkları kumanyalarla, öğrencileri de mektuplarla moral verdi.

12.03.2016 11:31

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde terörle mücadele eden asker ve polislere, Erzurum Atatürk Anadolu Lisesi öğretmenleri hazırladıkları kumanyalarla, öğrencileri de mektuplarla moral verdi.

Merkez Yakutiye İlçesi'ndeki Atatürk Anadolu Lisesi'nde görevli kadın öğretmenler Sur'da terörle mücadele eden güvenlik güçlerine destek olmak için kampanya başlattı. Öğretmenler hazırladıkları kumanyalarla maddi destek olurken, öğrenciler de duyarsız kalmayarak güvenlik görevlilerine moral gönderdi. İçerisinde helva, kete, çerez, çorap ve çamaşırın olduğu kolilerde, öğrencilerin duygularını yazdıkları mektup ve şiirler yer aldı. Terörle mücadele eden tüm asker ve polislerin manevi olarak yanlarında olduğunu bildiren Yakutiye Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Erhan Gürbüz, şöyle dedi:

"Güneydoğu'daki çatışmalarda güvenlik güçlerimizin yanında olmak istedik. Amacımız; asker ve polislerimize psikolojik anlamda 'Sizin yanındayız, birlikteyiz' mesajı vermek. Ülkemizin İstiklal mücadelesi veren güvenlik güçlerimizin her zaman yanında olduğumuzu belgelemek için, küçük çapta da olsa tamamen öğretmenlerimizin hazırladığı kumanyalar gönderiyoruz. Teröristlerle çarpışan askerlerimiz için 6 koli olarak bu kumanyaları göndereceğiz. Öğrencilerimizde katkı sağlamak istedi. Onlardan maddi yerine, psikolojik destek olmalarını istedik. Onlar da görev yapan Mehmetçiğimize şiir, mektup ve makale ile destek oldu. Kolilerimizin içine bu mektupları da kattık. Bu ciddi bir mana da moral olacaktır."

Manevi anlamda görevde olan asker ve polislerin yanlarında olduklarını göstermek istediklerini ifade eden İngilizce Öğretmeni Çiğdem Kuran ise, "Bunlar aslında simgesel. Psikolojik olarak morallerini yükseltmek amacımız. Kalbimiz onlarla. Bir faydası olacak mı bilmiyoruz ama öğrencilerimiz ile birlikte manevi duygularla umuyorum çok destek olacağız. Vatan onlara minnettar. Bu kampanyamız güzel bir başlangıç olsun" dedi.

Okulun 11'inci sınıf öğrencisi Sibel Özdemir, yazdığı mektupla öğretmenlerine duygusal anlar yaşattı. Gözyaşları içerisinde yazdığı mektubu okuyan Özdemir, "Haberlerde artık hep şehit haberleri alıyoruz. Ülkenin çeşitli yerlerinde şehitler oluyor, benim de akrabalarım var içinde. Kendimi onların yerine koyarak yazdım. İmkanım olsa ben de giderim. Bizim için savaşıyorlar. Biz uyurken onlar orada savaşıyor. Allah askerlerimize, polislerimize yardım etsin" diye konuştu. Sibel Özdemir gönderdiği duygu dolu mektubunda şu satırlara yer verdi:

"Sevgili askerlerimiz, bizi korumak için yaptığınız fedakarlıkları, acınızı görüp üzüntüden kahroluyoruz. Allah aile, eş, kardeş, ağabey, ablalarınıza sabır versin. Artık haberleri izlemiyoruz. Gelen şehit haberlerine dayanamıyoruz. Eminim ki, Allah size zarar vermek isteyen herkesin cezasını verir. Birinizin burnu kanasa bizim içimiz acıyor. Askerlerimiz, polislerimiz vatan için yaşayıp şehit oluyor. Toprağa değil, bizim kalbimize gömüyorlar. Böyle hıçkıra hıçkıra ağladığımıza bakmayın. Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Her şey için gönülden minnettarız. Dualarımız her zaman sizinle, hakkınızı helal edin."

- Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğretmen ve Öğrencilerden Güvenlik Güçlerine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement