Okulda 'Mini Çiftlik' Kurdular - Son Dakika
Güncel

Okulda 'Mini Çiftlik' Kurdular

Okulda \'Mini Çiftlik\' Kurdular

Tokat Erbaa'daki Başaralar Yatılı Bölge Ortaokulu bahçesinde, 3 kümesten oluşan 'Mini çiftlik' kuruldu.

30.12.2013 12:04  Güncelleme: 08:40

Tokat'ın Erbaa ilçesinde Başaralar Yatılı Bölge Ortaokulu bahçesinde, öğrencilerin hayvan sevgisini yaşayarak öğrenmeleri için 3 kümesten oluşan 'Mini çiftlik' kuruldu.

Okulun müdürü Durmuş Baş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulda eğitim gören öğrencilerin genelde köylerden geldiğini söyledi.

Öğrencilerin kendilerini köylerinde hissetmeleri ve hayvan sevgisini aşılamak için 4 yıl önce okulun bahçesinde güvercinlik oluşturduğunu belirten Baş, burasının zamanla 500 metrekarelik alanda 3 kümesten oluşan mini çiftliğe dönüştüğünü ifade etti.

Baş, öğrencilerin çiftliğe ilgi gösterdiğini ve onları mutlu görmenin kendisini sevindirdiğini dile getirerek, "3 yıldır zaman zaman kendi cebimden buraya hayvanlar aldım. Bugüne kadar yaklaşık 15 bin lira harcadım." dedi.

Böyle bir projeyi faaliyete geçirdiği için çevresinden olumlu tepkiler aldığını anlatan Baş, şunları kaydetti:

"Okulumuzda 405 öğrenciden 384'ü yatılı eğitim görüyor. Çiftlik adını verdiğimiz bu alanda, 25 güvercin, 24 tavuk, 6 ördek ve 10 tavşan bulunuyor. Öğrencilerim hayvanları severek, onlara dokunarak, hayvanların insan hayatı ve doğadaki yeri ve önemlerini öğreniyorlar. Boş zamanlarını en çok hayvanlara bakım yaparak değerlendiren öğrenciler bir anlamda rehabilite ediliyor. Öğrenciler için oluşturulan çiftlikte her geçen gün hayvan çeşitliliğini artırıyoruz. Bu çiftlik, öğrencilerimizin hem sosyal alanda hem de derslerinde başarılı olmasına katkı sağlıyor."

Öğretmenlerden Yakup Gürlek de kümeslerin öğrencilerin gelişimlerinde faydalarını gördüklerini belirtti.

Okulda eğitim gören 8. sınıf öğrencisi Mücahit Yılmaz ise çiftlikte, hayvanlara karşı nasıl davranmaları gerektiğini öğrendiklerini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Okulda 'Mini Çiftlik' Kurdular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement