Oltu'da Boş Bir Daireye Puhu Kuşu Girdi - Son Dakika
Güncel

Oltu'da Boş Bir Daireye Puhu Kuşu Girdi

Oltu\'da Boş Bir Daireye Puhu Kuşu Girdi

Erzurum'un Oltu ilçesinde, dün akşam saatlerinde Yasin Haşimoğlu Mahallesi Sanatevler kooperatifinin birinci katındaki evden içeri giren puhu kuşu, içeride mahsur kaldı.

03.02.2015 12:37  Güncelleme: 12:48

Erzurum'un Oltu ilçesinde, dün akşam saatlerinde Yasin Haşimoğlu Mahallesi Sanatevler kooperatifinin birinci katındaki evin balkonundan içeri giren puhu kuşu, içeride mahsur kaldı.

Binanın kalorifercisi İbrahim Akbulut sabah erken bir saatte kalorifer kazanını yakmak için kalktığında birinci kattaki 4 numaralı daireden garip sesler geldiğini duyması üzerine, "Boş olan daireye gittiğimde kuşla karşılaştım. Saldırgandı, yakalayamadım. Sonra battaniye alıp geldim, üzerine atarak kuşu yakaladım. Daha sonra da Orman İşletme Müdürlüğü'ne haber verdim, gelip götürdüler" dedi.

Bu arada puhu kuşunun boş daireye balkon kapısından girdiğinin daha sonra da geri çıkamadığı anlaşıldı.

Daireden dışarı çıkmak için kuşun tavanları tırmaladığını aktaran Orman Muhafaza Memuru Doğal Koruma Milli Parklar'da görevli Turgut Atmaca ise, "Akşam saat 17.00 sularında bir ihbar geldi. İhbara göre bir eve baykuş girdiği söylendi. Bunun üzerine olay yerine gittiğimde baykuş değil de puhu kuşu olduğunu gördüm. Karton kutu ile getirdik, demir kafese koyduk. Et verdik, yemedi. Daha sonra tavuk verdik, onu yedi. Şimdi Erzurum'dan gelecek veteriner arkadaşın yapacağı kontrolden sonra doğal yaşamına bırakacağız" dedi.

Turgut Atmaca, puhu kuşuna sabah yiyeceği olarak marketten almış olduğu tavuk göğsünü verdi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Oltu'da Boş Bir Daireye Puhu Kuşu Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement