OMÜ-Türkçe İlk Mezunlarını Verdi - Son Dakika
Güncel

OMÜ-Türkçe İlk Mezunlarını Verdi

OMÜ-Türkçe İlk Mezunlarını Verdi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde okuyan 75 yabancı öğrenci mezun oldu.

21.06.2014 11:22  Güncelleme: 11:28

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde okuyan 75 yabancı öğrenci mezun oldu. Sertifika töreni öncesi yabancı öğrencilerin yaptığı konuşmalar ve tiplemeler salondakileri gülme krizine soktu.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelerek OMÜ'de Türkçe öğrenen yabancı öğrenciler 9 aylık eğitimi tamamladı. 75 yabancı öğrenci 'Uluslararası Öğrenci Sertifikası' almaya hak kazandı. OMÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi (AKKM) Pembe Salon'da mezuniyet töreni düzenlendi. Törene OMÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mahmut Aydın, Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Basın ve Yayından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İzzet Altuntaş, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bekir Şişman, Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cafer Özdemir, dekanlar, öğretim üyeleri ve yabancı öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Bekir Şişman, "81 öğrencimiz sertifika sınavına girdi ve 75'i sertifika almaya hak kazandı. 2 sınıfımız ağustos ayı sonuna kadar eğitim öğretim faaliyetine devam edecek" dedi.

Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin ilk yılında çok büyük ilerleme kaydettiğini ifade eden OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, "Bu merkez giderek kendini aşacaktır. Her yıl bir önceki yıla göre daha iyi, daha donanımlı olacaktır. Mezun olan öğrencilerimizin kendi dilleri var, muhtemelen başka bir yabancı dil biliyorlar ve yanına da Türkçe kattığımız zaman iş hayatında, ileriki dönemlerde çok daha şansları yüksek olacaktır. Her bir yeni dil öğrencileri yarışta daha başarılı kılacaktır" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında öğrencilere seslenen Akan, "Sizden bizim istediğimiz, bundan sonraki okuyacağınız üniversite bölümlerinde iyi çalışmanın, çok iyi yetişmeniz ve öğretmenlerinizin size verdiğinden daha fazlasını isteyip, iyi donanımlı biri olarak mezun olup, ülkelerinize ya da insanlara hizmet etmenizdir" diye konuştu.

YABANCI ÖĞRENCİLERİN TİPLEMELERİ GÜLME KRİZİNE SOKTU

Konuşmaların ardından mezun olan yabancı öğrenciler Türkçe olarak duygularını anlattılar, şiirler okudular. Duygularını anlatan Zimbabveli öğrenci Prince Chapeyama, konuşmasıyla salonda bulunanları gülme krizine soktu.

Chapeyama konuşmasında, "Bu üniversite çok güzel haberiniz olsun. Biz yabancılar olarak burada eğitim gördüğümüzden çok mutluyuz. Bu üniversite kız gibi süslü. Resimler çekiyoruz, memleketimize gönderiyoruz. İşaret dilinden tartışmaya kadar geldik. Dünyada önemli bir dil olan Türkçeyi bize öğrettiniz" ifadelerine yer verdi.

Daha sonra sahneye çıkan Gine Bissaulu Bilali Djanco ise yaptığı taklitle büyük beğeni topladı. Öğretmenlerinin sınıftaki hallerinin tiplemesini yapan Djanco, salondakileri kırdı geçirdi.

Konuşma ve gösterilerin ardından öğrencilere sertifikaları verildi. Sertifika töreninde dönem birincisi olan Yemenli Amal Al.shaibani'ye Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, tablet hediye edeceğini söyledi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement