Ordu İmam Hatip Öğrencileri Farklı Kültürleri 12 Dilde Seslendiriyor - Son Dakika
Güncel

Ordu İmam Hatip Öğrencileri Farklı Kültürleri 12 Dilde Seslendiriyor

Ordu İmam Hatip Öğrencileri Farklı Kültürleri 12 Dilde Seslendiriyor

Ordu'nun Perşembe İlçesi İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu tarafından "Anayurdun Ezgileri" projesi kapsamında öğrencilerden oluşan koro, Türkçe, Kürtçe, Arapça, Ermenice gibi 12 dilde şarkıları çok sesli olarak seslendiriyor.

05.03.2015 11:34

Ordu'nun Perşembe İlçesi İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu tarafından "Anayurdun Ezgileri" projesi kapsamında öğrencilerden oluşan koro, Türkçe, Kürtçe, Arapça, Ermenice gibi 12 dilde şarkıları çok sesli olarak seslendiriyor. Projeyle öğrencilerin çeşitli kültürleri tanımaları ve barış kardeşlik içinde yaşayabilmeleri hedefleniyor.

Ordu'nun Perşembe İlçesi İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu tarafından iki yıl önce "Anayurdun Ezgileri" adıyla çocukların hem çeşitli kültürleri tanımaları hem de barış ve kardeşlik içinde yaşayabilmeleri için proje hazırlandı. Projenin öncülüğünü yapan koro şefi müzik öğretmeni Turgut Pekdemir yönetiminde 6 ve 7'nci sınıftan 25 öğrenci şan eğitimi aldı. Bu eğitim sonunda öğrenciler artık Türkçe'nin yanı sıra Ermenice, Kürtçe, Boşnakça, Zazaca, Lazca, Çerkezce, Gürcüce, Arapça, Romanca, Mekedon, Kırgız Türkçesi'nden oluşan şarkıları koro halinde çok sesli seslendiriyor. Eğitim-öğretim boyunca müzik dersleri haricinde hafta sonları da çalışmalarını aksatmadan sürdüren korodaki öğrenciler bir hafta önce çalışmaları tamamladı. Mart ayı sonunda Ordu'da sahne alacak olan korodaki öğrenciler provalarını heyecanlı bir şekilde sürdürürken Türkiye ve yurtdışı turnesine de çıkmayı hedefliyor.

PROJENİN TÜRKİYE'YE YAYILMASI HEDEFLENİYOR

Perşembe İlçe Kaymakamı Ahmet Arık, projeyi desteklediklerini belirterek Türkiye'ye yayılması için her türlü desteği vereceklerini söyledi. Oluşturulan koronun önemine dikkat çeken Arık, "Bugün bizde kutlu tarihimizi anmak adına bu barış hoşgörü ve kardeşliği tekrar tesis etmek adına çok değişik dillerde ilişki kurduğumuz birçok kültür ve dillerle ilgili şarkılar içeren bir koro hazırladık. Bu korodan amaç, geçmişimizin, tarihimizin, kültürümüzün derinliğini bir nebze olsun halkımıza yansıtabilmek" dedi.

PROJE TÜRKİYE'DE TEK

Okul Müdürü Şerafettin Gür ise projeye güvendiklerini dile getirerek, "Bu bir 'kardeşlik projesi olsun' dedik. Projede ülkemizde yaşayan kültürleri dilleri işledik. Aynı suyu içtiğimiz aynı havayı tenefüs ettiğimiz insanlarız. Bizde ülkemizde bu kardeşlik havasına bir nevi katkı olsun istedik" diye konuştu.

PROJE TÜRKİYE VE DÜNYAYA TANITILACAK

Koro şefi müzik öğretmeni Turgut Pekdemir'de öğrencilerden oluşan koronun ilk konserini Mart ayının sonunda vereceğini dile getirdi. Türkiye ve yurt dışı turnesi hedeflediklerini, projeyi Türkiye ve dünyaya tanıtmaya çalışacaklarını belirten Pekdemir, "Projenin Ordu'da sıkışıp kalmasını istemiyoruz. Çünkü Türkiye'yi ilgilendiren bir proje. Bütün kültürdeki insanların kendi memleketlerinde onlara ulaşmak istiyoruz aslında. Türkiye turnesi ve bunun haricinde eğer destek olunursa yurt dışında Türk kültüründe ne kadar çeşitlilik olduğunu yurt dışındaki bütün insanlara tanıtmak istiyoruz" dedi.

Prova çalışmalarını okulda müzik derslerinde devam ettiren öğrencilerden oluşan koro ilk konserini ise 29 Mart'ta Ordu Kültür ve Sanat Merkezi'nde verecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ordu İmam Hatip Öğrencileri Farklı Kültürleri 12 Dilde Seslendiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement