Orhan Okulu, Kumluca Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde 5. Kez Şampiyon Oldu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Orhan Okulu, Kumluca Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde 5. Kez Şampiyon Oldu

28.04.2025 12:32  Güncelleme: 14:29

Muratpaşa Belediyesi Başpehlivanı Orhan Okulu, 26'ncı Geleneksel Kumluca Yağlı Pehlivan Güreşleri finalinde Osman Kan'ı mağlup ederek başpehlivanlık unvanını kazandı. Bu zaferle birlikte Kumluca'daki beşinci başpehlivanlık şampiyonluğunu elde etti.

(ANTALYA) - Muratpaşa Belediyesi Başpehlivanı Orhan Okulu, 26'ncı Geleneksel Kumluca Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin finalinde Osman Kan'ı 3 ihtarla mağlup ederek Kumluca'daki beşinci başpehlivanlık zaferine ulaştı.

Bu yıl 26'ncısı düzenlenen Kumluca Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde 67'si başpehlivan olmak üzere toplam bin 200 güreşçi, 14 farklı kategoride mücadele etti. Başpehlivanlık finalinde Muratpaşa Belediyesi adına güreşen Orhan Okulu ile Osman Kan karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk 15 dakikasında her iki pehlivan da temkinli bir mücadele sergiledi. Normal sürede üstünlük sağlanamaması üzerine müsabaka puanlamaya gitti. Puanlamada daha atak ve etkili bir performans ortaya koyan "Paşa'nın Aslanı" lakaplı Okulu, rakibini 3 ihtarla mağlup ederek altın kemerin sahibi oldu.

Gazipaşa'nın ardından Kumluca'da da şampiyonluk sevinci yaşayan Orhan Okulu, "Kendi seyircim önünde şampiyon olmak beni çok mutlu etti. İnşallah Kırkpınar'da da kazanarak şampiyonluğu Antalya'ya getirmek istiyorum. Bizlere her zaman destek olan ve yanımızda duran Belediye Başkanı'mız Ümit Uysal'a teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Orhan Okulu, Kumluca Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde 5. Kez Şampiyon Oldu - Son Dakika


Advertisement