Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Olaylar

Orta Afrika Cumhuriyeti\'ndeki Olaylar

Hristiyan çeteler, başkent Bangui'deki bir camiye zarar verdiler.

12.02.2014 16:10

Etnik çatışmaların devam ettiği Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Hristiyan çetelerin başkent Bangui'deki bir camiye zarar verdiği bildirildi.

AA muhabirinin görüştüğü görgü tanıklarından Sherif Wadi, çetelerin caminin demir levhalarını, kapıların çerçevelerini ve penceleri yağmaladığını belirtti.

Başkentte Müslümanların yoğun olarak yaşadığı bölgedeki camininin duvarlarının halen ayakta olduğunu dile getiren Wadi, saldırıda yaralanan olmadığını, ancak bölgedeki bazı Müslümanların göç etmek zorunda kaldığını kaydetti.

Başkentteki Müslüman toplumun önemli liderlerinden İmam  Oumar Kobine Layama ise başkent genelindeki 36 camiden bugün sadece 10'dan daha azının kaldığını ifade ederek, çatışmaların başladığı tarihten bu yana OAC'de 67 caminin hasar gördüğünü veye saldırıya maruz kaldığını belirtti.

Yerel halktan Hubert Ndho da Müslümanlardan bölgeden ayrılmaları için camilere zarar verdiklerini kaydetti.

Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki olaylar, çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Seleka isyancılarının, Hristiyan Devlet Başkanı François Bozize'yi geçen yıl martta devirmesiyle başlamıştı. Bozize'nin ardından göreve gelen Michel Djotodia, uluslararası ve bölgesel baskıların artması üzerine istifa etmiş, yerini Bangui Belediye Başkanı Catherine Samba-Panza almıştı.

Samba-Panza'nın göreve gelmesinin ardından Müslümanlara yönelik saldırılarda artış olduğu, başkent Bangui'deki Hristiyan çeteleri misilleme amacıyla 2 Müslümanı linç etmişti. Ülkede eski Seleka isyancıları ile Hristiyan anti-Balaka milisleri arasında çatışmalar sürüyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement