Aile, kadın ve çocukların sorunlarının tespiti ve çözümü amacıyla düzenlenen "Orta Anadolu Toplum ve Aile Çalıştayı"nın ikincisi Kırşehir'de başladı. İki gün sürecek Çalıştay'da 11 üniversiteden 22 akademisyen 17 tebliğ sunacak.
Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'ndaki Çalıştay'ın açılışında, toplumun temel yapı taşlarından olan ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sorunlarının dile getirilmesi amacıyla planlanan Çalıştay'ın Kırşehir Valiliğinin koordinesinde Belediye ve AEÜ'nün destekleri ile gerçekleştirildiğini söyledi.
Toplumda gelenek ve görenekler devam ettirilse de modern yaşamın bir sonucu olarak geniş aile yapısının giderek küçüldüğünü belirten Çakacak, "Ayrıca evlilikten beklentilerin değişmesi, kişisel ihtiyaçların ve önceliklerin değişimi, ekonomik sebepler, bireysel problemler, iletişimsizlik gibi nedenlerden dolayı evlilikler kısa sürmekte ve boşanma oranları her geçen gün artmaktadır. Özellikle korunmaya muhtaç kesimler olan çocuk, kadın ve yaşlılara yapılan şiddet ve istismar haberleriyle sık sık karşılaşmaktayız. Bu üzücü olaylar bireyleri olduğu kadar toplumu da derinden yaralayan sosyal problemlerdir" dedi.
Kadın ve çocuk sorunlarının giderilmesi ve toplum içerisinde gönüllülüğün özendirilmesi amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından önemli projelerin yürütüldüğünü vurgulayan Çakacak, şöyle konuştu:
"İlimizin de içinde bulunduğu Orta Anadolu coğrafyasında toplum, aile, kadın ve çocuk sorunlarının çözüme kavuşturulması, kadının toplumdaki yerinin güçlendirilmesi ve aile içi şiddetin önlenmesi amacıyla düzenlenen ve bölgemizin bütün dinamiklerini buluşturan bu Çalıştay ile konunun derinlemesine ele alınacağına ve buradan elde edilecek sonuçlar ile bir yol haritası çizileceğine inanıyorum."
- "Batı toplumu değiliz"
Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de aile konusunda gerekli bilincin oluşturulması amacıyla kentte Gönül Dağı adında bir proje yürüttüklerini söyledi.
Aile ilgili konferans, panel ve çalıştaylarda genelde kadın ve çocuk üzerinde durulduğunu ifade eden Bahçeci, aile reisi olarak erkeğin ve sorunlarının fazla gündeme getirilmediğini belirtti.
Bu konuda fazla çalışma yapılmadığını üzülerek gördüğünü dile getiren Bahçeci, "Ama, sorunların ortaya çıkma sebebine baktığınızda hep aile reisini görüyorsunuz aslında. Bizim aile reisi kavramı üzerinde de durmamız lazım. Sorunları değerlendirirken biraz köklerimize inmemiz lazım" diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından Erciyes Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatma Beylü Dikeçligil "Ailede Değişim" konulu bir konferans verdi.
- Çalıştay'da 17 tebliğ sunulacak
Çalıştaya, Orta Anadolu'daki 10 farklı ilden akademisyenlerle, belediye, il ve ilçe mülki idareleri, emniyet müdürlükleri, milli eğitim müdürlükleri, aile ve sosyal politikalar müdürlükleri, İŞKUR, barolar, KOSGEB, huzurevi ve çocuk yuvası müdürlükleri, mesleki eğitim müdürlüklerinden temsilciler ve gönül elçilerinin yer aldığı yaklaşık 90 kişi katılıyor. İki gün sürecek Çalıştay'da 11 üniversiteden 22 akademisyen aile değerlerinden çocuk istismarına, aile içi şiddetten çocukların eğitim ve kadın sorunlarına kadar farklı konularda 17 tebliğ sunacak.
Son Dakika › Güncel › 'Orta Anadolu Toplum ve Aile Çalıştayı' başladı - - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?