Ovacık Cumhuriyet Savcısı Uzun'un Şehit Olması - Son Dakika
Güncel

Ovacık Cumhuriyet Savcısı Uzun'un Şehit Olması

Ovacık Cumhuriyet Savcısı Uzun\'un Şehit Olması

"Failleri mutlaka bulunacak, hadise bütün yönleriyle mutlaka açıklığa kavuşturulacak" dedi.

20.09.2012 19:12

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Tunceli'nin Ovacık ilçesi Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun'un bölücü örgüt militanlarınca düzenlenen saldırı sonrasında tedavi gördüğü hastanede şehit olmasıyla ilgili,

"Failleri mutlaka bulunacak, hadise bütün yönleriyle mutlaka açıklığa kavuşturulacak" dedi.

Bakan Kılıç, savcı Uzun'un İlyasköy Mahallesi Volga Türkleri Sokak'taki baba evine giderek, burada şehit savcının amcaları İdris ve Yakup Uzun ile yakınlarına başsağlığı diledi.

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yapan Bakan Kılıç, derin bir acı içinde olduklarını belirterek, "Bir meslektaşımız, Murat Uzun kardeşimiz maruz kaldığı silahlı saldırıda şahadet şerbetini içenler arasına katılmış oldu. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ailesine taziye, sabır ve başsağlığı temennilerimizi iletmek üzere baba ocağına intikal ettik" diye konuştu.

"Failleri mutlaka bulunacak, hadise bütün yönleriyle mutlaka açıklığa kavuşturulacak" diyen Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

"Şu an devletimizin tüm birimleri, istihbaratıyla, güvenlik birimleriyle, asker, polis bütün unsurlar, konuyla ilgili çalışma yapması gereken tüm birimler teyakkuz halinde. Olayı bütün yönleriyle açığa çıkarmak, faillerini ortaya çıkarmak ve yargının önüne getirip koymak üzere. Aile metin ve sabırlı ama ailenin metaneti devlete duydukları güvenden kaynaklanıyor aynı zamanda. Devlet bu güvenin karşılığını olayın faillerini açığa çıkararak en kısa zamanda ortaya koyacaktır."

Bakan Kılıç'a taziye ziyaretinde Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun milletvekilleri Akif Çağatay Kılıç ve Ahmet Yeni, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan da eşlik etti.

Bu arada Uzun'un baba evine ve evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

Muhabir: Ercan Dilaver

Yayıncı: Orhan Topal - SAMSUN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ovacık Cumhuriyet Savcısı Uzun'un Şehit Olması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement