70 Yıl Sonra İftarda Buluştular - Son Dakika
Güncel

70 Yıl Sonra İftarda Buluştular

70 Yıl Sonra İftarda Buluştular

Gençlik yıllarında birbirlerini kaybeden 90 yaşındaki iki dost, 70 yıl sonra İstanbul'un Karaağaç köyündeki iftar sofrasında buluştu.

31.07.2013 10:51  Güncelleme: 10:58

Gençlik yıllarında birbirlerini kaybeden 90 yaşındaki iki dost, 70 yıl sonra Karaağaç köyündeki iftar sofrasında buluştu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün aracılığıyla bir araya gelen eski dostlar, buluşma sonrasında duygu dolu anlar yaşadı.

Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ömür Aydoğan, 96 yaşındaki dedesi Hasan Eğridağ'ın gençlik ve askerlik arkadaşı 89 yaşındaki Selim Bilge ile buluşması için harekete geçti. İki arkadaşın yıllarca görüşemediklerini bilen Aydoğan, Selim Bilge'nin Büyükçekmece Karaağaç köyünde oturduğunu öğrendi ve buluşmaya vesile olması için Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'den yardım istedi. Ömer Aydoğan'ın isteğini boş çevirmeyen Başkan Akgün, iki arkadaşın kuşkulanmadan buluşabilmesi için Karaağaç köyünde sözde mahalle iftarı düzenleyeceğini söyledi. Buluşma öncesi her türlü ihtimale karşı sağlık ekipleri de hazır bulundu. Köyde iftar yemeğine katılan Hasan Eğridağ, karşısında eski dostu Selim Bilge'yi görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Görür görmez arkadaşını tanıyan Hasan dede, "Ya sen arkadaşım değil misin?" diyerek hasretle kucaklaştı. Duygu dolu anların yaşandığı buluşmada eski dostlar, hem gençlik yıllarındaki anılarını hem de askerlik anılarını anlatarak o günleri yad etti. İki dost, anılarını anlatırken daha dün gibi hatırladıklarını da söylediler.

Buluşma sonunda heyecanını dile getiren Hasan Eğridağ, "Eski dostum, aynı zamanda askerlik arkadaşım Selim'i gençliğimden beri tanırdım ama bizim arkadaşlığımız askerde çok iyiydi. Ben askerde çok dinç ve kuvvetli olduğum için pehlivanlık yapardım. Arkadaşım da hazırlanmam için yardım ederdi. Dostumu uzun yıllardır görmemiştim. Görür görmez de çok özlediğimi anladım. Bizi görüştürenlere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Selim Bilge ise düşüncelerini şöyle dile getirdi:

"Eski dostumla bir daha görüşeceğimi aklımın ucundan bile geçiremezdim. Çok uzun yıllar geçti görüşmeyeli. Onu çok özlemişim, gençlik yıllarıma geri gittim. Bizi buluşturan herkese çok teşekkür ediyorum."

Mutlu günlerinde iki dostu yalnız bırakmayan Başkan Akgün de, "Hasan amcayla Selim amcanın buluşması tamamen tesadüf oldu. Bizim belediyenin Fen işleri Müdürü Ömür Aydoğan, bir vesileyle dedesinin arkadaşının Karaağaç köyünde olduğunu öğreniyor. Ancak dedesi ile arkadaşının yaklaşık 70 yıldır görüşmediklerini söyledi. Bunun üzerine bende Fen İşleri Müdürü Ömür Aydoğan'a 'Büyükçekmece Karaağaç köyünde geleneksel mahalle iftarımız var. Bu iftar da inşallah eski dostları buluşturmaya vesile olur' dedim" ifadelerini kullandı.

O dönemde askerlik yapmanın çok zor olduğunu belirten Başkan Akgün, "Hasan ile Selim amca beraber ikisi 36 ay askerlik yapıyor. Askerlik sonrası birbirlerini görememişler. Bu yüzden bu görüşme onlar için olduğu kadar bizim için de çok önemliydi" dedi.

Hasan amcanın torunu Hasan Eğridağ ise, dedesinin çok mutlu olduğunu belirterek, buluşmaya vesile olan Başkan Hasan Akgün'e teşekkür etti. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte eski dostlar, birbirlerinin yüzlerine hasretle bakarak oruçlarını açtı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 70 Yıl Sonra İftarda Buluştular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement