Deniz Gezmiş'in Kuzeni Hakkari'de - Son Dakika
Güncel

Deniz Gezmiş'in Kuzeni Hakkari'de

Deniz Gezmiş\'in Kuzeni Hakkari\'de

Deniz Gezmiş’in kuzeni Funda Gezmiş, barış ve dostluk köprüsü kurmak için Hakkari’ye geldi.

17.03.2014 17:32

Deniz Gezmiş'in kuzeni Funda Gezmiş, barış ve dostluk köprüsü kurmak için Hakkari'ye geldi.

Hakkari'ye gelen CHP Çankaya Belediye Meclis Üyesi adayı ve Deniz Gezmiş'in kuzeni olan Funda Gezmiş, ilk olarak Deniz Gezmiş ve arkadaşları tarafından 1970'li yıllarda Hakkari- Van karayolu üzerinde bulunan Zap Suyu üzerinde inşa edilen ve onlarca köyü birbirine bağlayan "Devrimci Gençlik Köprüsü" adı verilen asma köprüyü ziyaret etti. Burada Hakkari'ye gelişi ile ilgili açıklamada bulunan Funda Gezmiş, "Şu an burada Denizlerin inşa ettiği köprünün üzerindeyiz. Biz de Denizlere inanan insanlar olarak bize inanan yoldaşlarımızla birlikte bu köprünün devamını sağlamayı istiyoruz ve bunun için buradayız. Ankara ve Hakkari arası bir köprü olacağız" dedi.

Daha sonra şehirden 30 kilometre mesafede bulunan Ağaçdibi köyüne geçen Funda Gezmiş, burada öğrencilerle bir araya geldi. Funda Gezmiş, Ankara'da İrfan Şahinbaş Tiyatrosu'nun bulunduğu yerde iş makineleriyle yüzlerce ağacın söküldüğünü öne sürerek, "Genç yürekli sanatçı dostlarımız bu yıkımı engellemek için 24 saat gece gündüz demeden tiyatro arazisinde nöbet tutmaktadır. Çocuklarımızın hayal dünyalarını renklendirebilmek ve geleceğimizde özgür düşünebilmek için tüm devlet tiyatrolarına sahip çıkılmalıdır. Biz de Hakkari Ağaçdibi köyü öğrencileri ile bu mesajı tüm Türkiye'ye duyurabilmek için geldik" şeklinde konuştu.

Agaçdibi köyü şelalesini de ziyaret ederek hatıra fotoğrafı çektiren Gezmiş'in, Hakkari'nin ileri gelenleri ve STK temsilcileri ile bir araya geleceği belirtildi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Deniz Gezmiş'in Kuzeni Hakkari'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement