İzmir'de Engelliler Sahnenin Tozunu Arttırdı - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Engelliler Sahnenin Tozunu Arttırdı

İzmir\'de Engelliler Sahnenin Tozunu Arttırdı

İzmir'de, zihinsel engelli ile down sendromlu çocukların gerçekleştirdiği salsa, karaoke ve step gösterileri profesyonel sahne şovlarını aratmadı.

03.12.2013 14:13  Güncelleme: 14:12

İzmir'de, zihinsel engelli ile down sendromlu çocuklar tarafından gerçekleştirilen salsa, karaoke ve step gösterileri profesyonel sahne şovlarını aratmadı. Gösterilerin kahramanları eksiksiz ve uyum içerisinde azimle sergiledikleri performanslarını alkışlarla taçlandırdı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle İzmir Ege Üniversitesi'nde düzenlenen gösterilerde yer alan zihinsel engelli ve down sendromlu çocuklar sahnenin tozunu attırdı. Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Kampusu Çocuk Gelişimi bölümü öğrencileri, engelliler gününde Ege Artı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ile aynı sahneyi paylaştı. Hem zeybek oynayan hem de salsa yapan çocuklar, ardından hep birlikte, 'Osman aga, ah bu hayat çekilmez, sen gidince' şarkılarını seslendirdi, Onuncu Yıl Marşı'nı asker selamı vererek söyledi.

Ege Artı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Psikolog Yurdanur Özgür engelli çocukların hayata hazırlanmaları konusunda toplumun her kesiminin belli yükümlülükleri olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu: "İmkan sağlandığında bu tür çocuklar güzel işlere imza atıyor. Bunları engelli bireyler sadece ailesinin ve eğitim kurumunun sorunu değil. Hem devletin hem de sivil toplum kuruluşlarını içeren geniş bir toplumun engellilere karşı sorumlulukları var. Yetiştirilmeleri hayata hazırlanmaları konusunda. Hayata atıldıkları zaman, aileleri yanlarından ayrıldığı zaman bu çocukların ayaklarını yere sağlam basmaları gerekiyor. Bu nedenle bütün toplumun bu emeği vermeleri gerekiyor"

Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ege Üniversitesi Kampüsü Çocuk Gelişimi Programı Program Koordinatörü Öğretim Görevlisi Ebru Kalyoncu da, "Dünyada sadece cesur insanlar kendisi ile yarışır. Özel gereksinim isteyen çocuklarımız da bugün kendileri ile yarıştı. Hepimizi hayran bırakacak özel bir gösteriye imza attılar" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Engelliler Sahnenin Tozunu Arttırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement