Eşine İlaç Almak İçin Turşu Yapıp Satıyor - Son Dakika
Güncel

Eşine İlaç Almak İçin Turşu Yapıp Satıyor

Eşine İlaç Almak İçin Turşu Yapıp Satıyor

Kocaeli'nde yaşayan Alev Buçan, kanser hastası eşinin tedavisi için turşu yapıp satıyor.

04.05.2014 11:50  Güncelleme: 10:42

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, kanser hastası olan ve beş yıldır hastalıkla mücadele eden Haluk Çetin Buçan (45) tedavisi için gerekli ilaçları alabilmek için yardım bekliyor. Buçan'ın eşi Alev Buçan da eşine destek olmak için evde turşu yapıp satıyor.

AKCİĞER KANSERİ, 5 AMELİYAT GEÇİRDİ

Körfez ilçesi Güney mahallesinde ikamet eden ve 5 yıldır akciğer kanseriyle mücadele eden Haluk Çetin Buçan, yüzde 80 oranında ilerleyen hastalığını yenmek için yardım istiyor. Hiçbir geliri olmadığı için ilaçlarını almakta zorlanan Haluk Çetin Buçan, gözüyaşlı eşi Alev Buçan ve bir buçuk yaşındaki çocuğu ile kirasını dahi ödeyemediği evde kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Beş yıl önce kol ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede yapılan incelemelerde akciğer kanseri olduğunu öğrenen Buçan, hastalığı yenebilmek için tüm birikimini tüketti. Daha önce lokanta işletmecisi olan ve hastalığı nedeniyle işini bırakmak zorunda kalan Buçan, ilaç masrafını karşılayamaz hale geldi. Beş ameliyat geçiren ve vücudundaki kanserli alanları temizlenen Haluk Çetin Buçan, ameliyat sonrası ağrılarını gidermesi için yurt dışından ithal ettiği 3 bin Euro'luk ilacı temin için yardımseverlerin desteğini bekliyor.

"DIŞARI ÇIKMAK İSTİYORUM"

Körfez Kaymakamlığı'ndan üç ayda bir yardım aldığını dile getiren Haluk Çetin Buçan'a Kocaeli Valiliği tarafından 'Yardım Toplayabilir' belgesi verildi. Hiçbir geliri olmayan Haluk Çetin Buçan, kendisi adına açılan banka hesabına yardımseverlerin el uzatmasını bekliyor. Hastalığı nedeniyle yürümekte zorlanan Haluk Buçan, ilacı aldıktan sonra yürüyebilecek hale geldiğini belirterek, "Yaz geldi gezmek istiyorum; eşimle, çocuğumla dışarıda görülmek istiyorum. Tabi ilaç tedavimi yaptırabilirsem" dedi.

"YURTDIŞINDAN İLAÇ GETİRMEM LAZIM"

Her geçen gün hastalığı biraz daha ilerleyen Haluk Çetin Buçan, akciğer kanseri olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaklaşık 5 senedir bununla uğraşıyoruz. Şu an ameliyat olma durumu yok. Lenf tedavisindeyim. Fakat ilaç tedavisini karşılayamıyoruz. Yurtdışından ilaç getirtmem lazım. Tedavi sürecimi tamamlayamıyorum. Çok şiddetli ağrılar sancılar devam ediyor. Hep yataktayım. Yani dışarıya çıkamıyorum, gezemiyorum, dolaşamıyorum. Tabi ki, inşallah bir hayırsever insan destek verirlerse, yardımcı olurlarsa rahat bir yaşantı sürdürmek istiyorum başka bir şey yok."

"AĞRI ŞİDDETLİ BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR"

Hastalığı nedeniyle yatağa bağlı olmak istemediğini ve çocuğu ile dışarıda dolaşabilmek için en azından bir tekerlekli sandalyeye sahip olmak istediğini dile getiren Buçan, şunları söyledi: "Yaz geldi gezmek istiyorum eşimle, çocuğumla dışarıda görülmek istiyorum. Tabi ilaç tedavimi yaptırabilirsem, rahatlarsam daha da iyi olacak, sevineceğim. Beş ameliyat geçirdim ama ağrı şiddetli bir şekilde devam ediyor. Yani hayatımı tamamen bitirdi. Allah razı olsun eşimden. Eşim bir çocuğa bakar gibi benim üzerime titriyor. O beni neşelendiriyor. Biraz rahatlıyorum ama elektrikçi, elektriği kestiğinde bütün şalter tekrar atıyor. Doğalgaz faturası geldi mi atıyor. Yani moral olması için de en azından zaruri giderlerin hiçbirini düşünmemek gerekiyor."

"YARDIMA İHTİYACIMIZ VAR, TURŞU SATIYORUM"

Haluk Buçan'ın eşi Alev Buçan ise hastalığı nedeniyle yatağa mahkum olan eşine destek olmak ve ihtiyaçlarını karşılayabilmek için turşu yaparak komşularına satıyor.

Alev Buçan, yaşamı sürdürmenin zor olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Ben evimde turşu yapmaya çalışıyorum evimi geçindirebilmek için. İki bebeğim var. Bir Haluk Çetin Buçan, bir Uğur Çınar Buçan. Elimden geleni fazlasıyla yapmaya çalışıyorum ama bir yere kadar. Neticede ben de insanım, tükeniyorum. Bunaldığım zamanlar oluyor ama elde bir şey yok. Adını siz koyun. Diyecek bir şeyim yok şu an. Elim ayağım titriyor. Gerçekten yardıma ihtiyacımız var. Yeter ki eşimin ağrı ve sancıları dinsin. Bir çocuk düşünün, böyle hayata küskün. Onu sevindirmek için bir anne ne yapması gerekiyorsa, onun hemen hemen tamamını ben yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince. Hayata bağlamaya çalışıyorum öyle diyeyim."

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eşine İlaç Almak İçin Turşu Yapıp Satıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • alev buçan: ALLAHIM HEPİNİZDEN RAZI OLSUN BEN HALUK BEYİN EŞİYİM EVET HAYAT ÇOK ZOR AMA!!!!!!!!! 0 0 Yanıtla

Advertisement