(Özel Haber) Ödüllü Belediyenin Son Fotoğrafı - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) Ödüllü Belediyenin Son Fotoğrafı

(Özel Haber) Ödüllü Belediyenin Son Fotoğrafı

Avrupa’dan girişimcilik ödülü alan Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, meçhul askerler olarak nitelendirdiği personeliyle son kez objektiflere gülümsedi.

22.12.2013 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa'dan girişimcilik ödülü alan Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, meçhul askerler olarak nitelendirdiği personeliyle son kez objektiflere gülümsedi. 10 yıldır yürüttüğü başkanlık için bir daha aday olmayacağını duyuran Başkan Özcü, "Başarılarımızın arkasında işte böyle güçlü bir ekip var" dedi.

Gürsu Belediye Başkanlığını 2 dönemdir başarıyla yürüten Orhan Özcü, 10 yıllık icraatlarının anlatılacağı faaliyet raporu kitapçığı için objektiflere gülümsedi. İhtiyacı olan elektriği güneşten karşılayan projeleriyle Avrupa'da birincilik alan belediyenin 336 çalışanı, Özcü ile birlikte toplu fotoğraf çekildi. Kendi enerjisinin yüzde 40'ını güneşten karşılayan belediye binası önünde önce tüm personel, ardından birimler teker teker bu anı ölümsüzleştirdi.

"GENELKURMAY İLE EŞDEĞER BİR ARŞİVİMİZ VAR"

Gürsu'da 2004 ve 2009'daki seçimlerde başkanlık yapmanın kendisine nasip olduğunu anlatan Başkan Özcü, "Gürsu belediyesi 20 binden 100 bine doğru yaklaşan Gürsulu hemşehrilerimize hizmet etmek için belediye başkanından meclis üyelerine, encümen üyelerinden daire müdürleri memur arkadaşlarımız ve işçilerimize varana kadar herkes fedakarca çalıştı. Biz değişik platformlarda, televizyonlarda, gazetelerde, toplantılarda belediye faaliyetlerimizi kamuoyunda, hemşehrilerimizle hep paylaştık. Şöyle 10 yıllık takvime geri döndüğümüz zaman, bin sayfaya yakın bir belediye raporu çıktı. Şuan onun hazırlığını tamamlamak üzereyiz. Belediyemizin Genelkurmay ile eş değer arşiv sistemi var" dedi.

"HER BAŞARININ MEÇHUL ASKERLERİ VARDIR"

Örnek çalışmaların kendisinden sonraki belediye başkanına rehber olmasını istediği için arşive çok önem verdiğini kaydeden Başkan Özcü, "Biz güçlü bir arşiv alamadık. Ama güçlü bir arşiv bıraktık onlara. Yapılan hizmetlerimizin 'Geçmiş geleceğin aynasıdır' misali örnek olur diye düşündük. Çalışmayı tamamlamak üzereyiz. Bu arada bu çalışmaya emek katan bir ekip var. Güçlü bir ekip. Her zaman söylüyorum bir Gürsu belediye ailesi var. Bu ekibin bu faaliyet raporunda yeri olsun istedik. O sebeple bir anı fotoğrafı çekildik. Arkadaşlarımızla beraber soğuk bir havada tatlı bir heyecan oldu. Hatıraları geleceğe taşımak lazım, meçhul askerler vardır, başarılar vardır. Ama bu başarıların ardında görünmeyen insanlar vardır. Onları da görüntüye almak gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

"ÖDÜLÜN ARKASINDA GÜÇLÜ BİR EKİP VAR"

Avrupa Komisyonu tarafından Gürsu Belediyesi'nin girişimcilik ödülü almasının çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Özcü sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tabi bu ödül, Türkiye Bursa Gürsu ve Gürsu belediyesi ailesi için çok önem taşıyor. Bu bir hizmet çıtasıdır. Bundan sonraki arkadaşlarımıza da bir yol göstermedir. Yani böyle çalışın. Böyle çalışırsanız ülkeye, şehrimize, Gürsu halkına hizmet etmiş olursunuz. Onun ayrı bir heyecanı var. O heyecanı yaşıyoruz. Ama o ödülün arkasında da böyle güçlü bir ekip var" dedi.

Özcü, toplu fotoğrafın yeniden başkan adaylığının bir sinyali olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek, tekrar aday olmayacağını tekrarladı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) Ödüllü Belediyenin Son Fotoğrafı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement