(Özel Haber) Uzmanlardan Doğum Kontrol Hapı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) Uzmanlardan Doğum Kontrol Hapı Açıklaması

(Özel Haber) Uzmanlardan Doğum Kontrol Hapı Açıklaması

Özel Bağlar Hastanesi'nde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Suat Orak, doğum kontrol hapı kullanımının kısırlığa yol açmadığını, aksine doğurganlığı arttırdığını söyledi.

17.04.2013 12:34

Özel Bağlar Hastanesi'nde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Suat Orak, doğum kontrol hapı kullanımının kısırlığa yol açmadığını, aksine doğurganlığı arttırdığını söyledi.

Özel Bağlar Hastanesi'nde görevli Op. Dr. Orak, doğum kontrol hapı kullanımı ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Modern dünyada doğum kontrol haplarının, genellikle bütün dünya üzerinde yaklaşık olarak yüzde 85 civarında bütün kadınlar tarafından kullanılan ve tercih edilen yöntemlerden biri olduğunu belirten Op. Dr. Orak, buna rağmen doğum kontrol hapı kullanımında bütün bölgede bazı yanlış inanışların süregeldiğini ifade etti. Doğum kontrol haplarının, ileriki dönem için doğurganlığı koruyacak şekilde artı avantajlarının bulunduğuna dikkat çeken Op. Dr. Orak, "Bir de yetişkin bir kadında, cinsel münasebeti olan, doğurganlık çağındaki kadında enfeksiyona karşı korur, aşağıdan, vajinal yollarla bulaşacak enfeksiyonlara karşı korur, yumurtalık kistlerinin oluşmasını engellemek konusunda yardımcıdır, buna tedavi metodudur. Bir de yumurtalık kanseri konusunda artı avantajları mevcuttur. Doğum kontrol hapları, genellikle ailesinde beyin kanaması öyküsü, kalp krizi ağır karaciğer problemi olan hastalarda ve ilk 6 ayda emziren annelerde kullanmasını tavsiye etmeyiz. Bunun yerine bebek bir yaşını geçtikten sonra tabii ki biz doğum kontrol haplarını yine de kullanılmasını isteriz" dedi. Genç kızların doğum kontrol hapı kullanımı konusunda biraz dirençli olduklarını aktaran Op. Dr. Orak, kendilerinin hasta ve hasta yakınları ile bu durumu konuştuklarını dile getirdi.

"KADINLAR, DOĞUM KONTROL YÖNTEMİ OLARAK DOĞUM KONTROL HAPLARINI KULLANMALI"

Doğum kontrol haplarının özellikle genç kızlarda oluşabilecek overkistlerini, düzensiz mensturasyonlarını bazen de bunların tedavisinde direkt etkili olabilecek ilk seçenek ilaçlardan bir tanesi olduğuna vurgu yapan Op. Dr. Orak, şöyle devam etti:

"Doğum kontrol hapları çok nadiren de olsa özellikle ağır karaciğer hastalığı olanlarda ağır sigara içicilerinde kalp damar sistemi ile ilgili problemi olan hastalarda pıhtılaşma ile ilgili bir zemini mevcut ise hastanın tabii ki felç, inme olayları aklımıza gelebilecek, bazen de çok nadiren de olsa ölüm komplikasyonları da bildirilmiştir. Biz kadın doğum hastalıkları uzmanı olarak istediğimiz, doğurganlık çağında 18-40 yaş arasındaki her kadının doğum kontrol yöntemi olarak doğum kontrol haplarını kullanmalarından yanayız. Hapı kullanmaya başlarken, ilk tablette koruyuculuğun bir anda başlaması beklenemez, en azından bir hafta on günlük aradan sonra ilk fazı geçtikten sonra rahat bir koruma sağlayacaktır." - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) Uzmanlardan Doğum Kontrol Hapı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement