Özgür Özel, Hatay Samandağ'da: "Samandağ'da Özellikle Devlet Otoritesi, Kamu Otoritesi Tamamen Çökmüş Durumda, Tüm Kurumlarla" - Son Dakika
Güncel

Özgür Özel, Hatay Samandağ'da: "Samandağ'da Özellikle Devlet Otoritesi, Kamu Otoritesi Tamamen Çökmüş Durumda, Tüm Kurumlarla"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Hatay Samandağ deprem bölgesinde; “Samandağ’da özellikle devlet otoritesi, kamu otoritesi tamamen çökmüş durumda, tüm kurumlarla. Burada yeniden kamu otoritesinin sağlanması lazım. Halkın çok ciddi endişeleri, çok ciddi tepkileri var… Samandağ’da duyduğumuz en önemli sitem, bizi unuttunuz, bizi ihmal ettiniz, bizi görmezden geldiniz… Samandağ’ın görülmeye, duyulmaya ihtiyacı var” dedi.

09.02.2023 19:38  Güncelleme: 19:43

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Hatay Samandağ deprem bölgesinde; "Samandağ'da özellikle devlet otoritesi, kamu otoritesi tamamen çökmüş durumda, tüm kurumlarla. Burada yeniden kamu otoritesinin sağlanması lazım. Halkın çok ciddi endişeleri, çok ciddi tepkileri var… Samandağ'da duyduğumuz en önemli sitem, bizi unuttunuz, bizi ihmal ettiniz, bizi görmezden geldiniz… Samandağ'ın görülmeye, duyulmaya ihtiyacı var" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal ile birlikte depremlerden etkilenen Hatay Samandağ'ı ziyaret etti. Özel, izlenimlerini şöyle aktardı:

"Hatay Samandağ'dayız. Samandağ, Antakya ile birlikte depremden en çok etkilenen bölgelerin başında geliyor Hatay'da. Samandağ'da özellikle devlet otoritesi, kamu otoritesi tamamen çökmüş durumda, tüm kurumlarla. Burada yeniden kamu otoritesinin sağlanması lazım. Halkın çok ciddi endişeleri, çok ciddi tepkileri var.

Birinci öncelik çadır. Bu çadırların çadırkent şeklinde de olabilir ama küçük çadırlar halinde mahallelere de kurulması önemli. Çadırların elektrik ihtiyacının, kentin elektrik ihtiyacının bir an önce karşılanması lazım. Elektrik Mühendisleri Odası'nın AFAD'a yaptığı başvuru reddedilmişti, bunu kabul etmiyoruz. Bunun derhal, odasının devreye alınması, kente elektrik verilmesi lazım. İlk önce çadırların kurulması lazım.

Enkazın kaldırılması için hem vinç, hem araç gereç, hem personel eksikliği var. Depremin dördüncü gününde bu kadar eksik araç gereçle ve personelle çalışılan bir başka yer yok. Buna müdahale edilmesi gerekiyor. Gıda sorunu, ilaç sorunu var. Sahra mutfaklarının, sahra hastanesinin, seyyar eczanelerin kurulması gerekiyor.

Ayrıca önemli bir salgın tehlikesiyle karşı karşıyayız. Seyyar tuvaletler bölgeye sevk edilmediği takdirde salgın hastalık tehlikesiyle karşı karşıyayız. Yardımlar geliyor ama şehrin içinde trafik tamamen tıkanmış durumda. Bu yüzden tırların dışarıda bekletilip içeriye nakil araçlarının çalışıyor olması lazım.

Samandağ'da duyduğumuz en önemli sitem, bizi unuttunuz, bizi ihmal ettiniz, bizi görmezden geldiniz… Samandağ'ın görülmeye, duyulmaya ihtiyacı var. Buraya el uzatılmasına ihtiyaç var."

Özgür Özel, Hatay Samandağ\'da: "Samandağ\'da Özellikle Devlet Otoritesi, Kamu Otoritesi Tamamen Çökmüş Durumda, Tüm Kurumlarla"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Özgür Özel, Hatay Samandağ'da: 'Samandağ'da Özellikle Devlet Otoritesi, Kamu Otoritesi Tamamen Çökmüş Durumda, Tüm Kurumlarla' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement