Pakete Bir Tepki de Kadınlardan: İçinden Dayak ve Yasak Çıktı - Son Dakika
Güncel

Pakete Bir Tepki de Kadınlardan: İçinden Dayak ve Yasak Çıktı

Pakete Bir Tepki de Kadınlardan: İçinden Dayak ve Yasak Çıktı

Anadolu Kadın Hareketi Lideri Birsen Temir, türbana kamuda serbestlik sağlayarak kadınların hakkını koruduğunu iddia edenlerin, giyiminden dolayı bir sunucunun işine son verilmesine neden olduklarını, hak arayan kız öğrencilerin şiddete maruz...

10.10.2013 11:54

Anadolu Kadın Hareketi Lideri Birsen Temir, türbana kamuda serbestlik sağlayarak kadınların hakkını koruduğunu iddia edenlerin, giyiminden dolayı bir sunucunun işine son verilmesine neden olduklarını, hak arayan kız öğrencilerin şiddete maruz kalmasına göz yumduklarını ifade ederken, "Paketten kadına dayak ve yasak çıkmıştır" dedi.

Temir, yaptığı açıklamada Demokratikleşme Paketi'yle kamuda türbanın serbest bırakıldığı gün bir sunucunun giyimi yüzünden işine son verilmesinin, "Toplumu ayrıştırdığını" söyledi. Temir, kamu kurumlarında "türban serbestîsinden" başka bir içeriği bulunmayan Demokratikleşme Paketi'nin uygulanmaya koyulduğu gün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in bir televizyon sunucusunun kıyafetini eleştirmesini oldukça manidar bulduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu durumu şiddetle kınıyoruz. Sözde Demokratikleşme Paketi'nin ilk kurbanı yine bir kadın. Gözde Kansu üzerinden biz kadınlara bir mesaj mı verilmek isteniyor? Eğer durum böyleyse biz bu mesajı reddediyoruz. Kadının bedeni ve kıyafeti üzerinden siyaset ve ticaret yapan anlayışın her zaman karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz. Neredeyse her gün bir ya da birkaç kadının cinayete kurban gittiği, tecavüz -taciz edildiği ülkemizde, adına demokratikleşme denilen pakette kadın haklarını yönelik bir madde bulunmazken, zaten pratikte uygulanan kamu kurumlarında türban serbestisi büyük bir devrim gibi sunuldu. Söz konusu uygulamanın yürürlüğe girdiği gün bir kadın, Demokratikleşme Paketi'ni hazırlayan partinin yöneticisi tarafından eleştirildi, ardından da işine son verildi. Kadını bir meta gibi gören ve sadece kıyafet üzerinden algılayan bu siyasi anlayışı reddediyoruz. Anadolu Kadın Hareketi olarak, bu ayrımcı davranışın takipçisi olacağız ve sonuna kadar Gözde Kansu'nun yanında yar alacağız."

-KADINDAN SORUMLU BAKANIN ÖNÜNDE ŞİDDET-

Birsen Temir, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'ndeki konuşmasını protesto eden 6 kadına yönelik şiddeti de kınadıklarını bildirdi. Kadınların gerçek sorunlarını gündeme getirmek için demokratik hakkını kullanan kadınlara, hem "kadından sorumlu Bakanın" korumalarının hem de AK Parti'li kadınların şiddet uygulamasını dehşet içinde izlediklerini ifade Temir, "Üstelik Bakan, şiddete gülümseyerek seyirci kalmıştır. O salonda şiddete karşı gelecek hiç mi vicdanlı kadın yoktu? AKP Hükümeti'nin Demokratikleşme Paketi işte bu görüntülerdir. Göstermelik paketler kadınları kandıramaz" dedi.

-DEVLET KURUMUNDA KIZ ÇOCUKLARINA FUHUŞ-

Anadolu Kadın Hareketi Lideri Birsen Temir, İstanbul Taksim Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki kız çocukların fuhuşa zorlanmasıyla ilgili haberlere de dikkati çekerek, "Devlet korumasındaki bu skandala kim cevap verecek? Bu sorunlarla ilgilenmesi, bu sorunları çözmesi gereken Sayın Bakan, başka işlerle uğraşıyor. İşte AKP'nin kadınlara bakış açısı 10 yıldır ya göstermelik düzenlemeler yaptılar veya yapılan düzenlemeleri uygulamadılar. Sorumlular derhal hesap vermeli. AKP dönemi ne yazık ki kadınlarımız için "kara yıllar' olarak anılacak. Devlete emanet edilen çocuk yaştaki kızların, devlet görevlileri eliyle pazarlanmasından herkes utanmalı, hepimizin yüzü kızarmalı. Anadolu Kadın Hareketi olarak yeter artık diyoruz" diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Pakete Bir Tepki de Kadınlardan: İçinden Dayak ve Yasak Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement