Pakistan'da Kurban Bayramı - Vehari - Son Dakika
Güncel

Pakistan'da Kurban Bayramı - Vehari

Türkiye Diyanet Vakfı(TDV) vekalet yolu ile Pakistan'da 1000 adet büyükbaş kurban kesimi gerçekleştirdi.

02.09.2017 18:35

Türkiye Diyanet Vakfı(TDV) vekalet yolu ile Pakistan'da 1000 adet büyükbaş kurban kesimi gerçekleştirdi.

Dünyanın en kalabalık müslüman ülkeleri arasında yer alan Pakistan'da Kurban Bayramı sevinci yaşanıyor.

Bir çok ülkenin aksine Kurban Bayramının bugün kutlanmaya başladığı Pakistan'da, başta başkent İslamabad olmak üzere büyük kentler Karaçi ve Lahor'da yüzbinlerce müslüman bayram namazı için camilere akın etti.

Kılınan bayram namazların ardından kurbanlarını kesen Pakistanlılara Türkiye'den gelen sivil toplum kuruluşları da eşlik etti.

Bu kuruluşlardan biri olan Türkiye Diyanet Vakfı ülke çapında vekalet yolu 1000 adet kurban kesimi yaptı.

Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri, başta ülkenin orta kesiminde yer alan Multan kenti yakınlarındaki Vehari bölgesinde 800 olmak üzere Karaçi'de 150, kuzeydeki Keşmir bölgesinde de 50 adet büyükbaş hayvan kesimini gerçekleştirdi.

Pakistan'da bu yıl TDV adına yapılan kurban organizasyonunun başında olan Ali Ergün Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pakistan'a 8 kişilik bir ekip ile birlikte geldiklerini belirterek," Türkiye Diyanet Vakfı olarak kardeş ülke Pakistan'ın bu yıl da yanındayız. Pakistan'da, toplamda vekalet yolu ile 1000 adet büyükbaş kurban kesiyoruz, bu da 7000 hisseye tekabül ediyor. Anadolu insanı bir kez daha cömert tavrını ortaya koyarak Pakistanlı kardeşlerine yardım elini uzattı. Yapılacak dağıtımlar neticesinde 85 bin insana ulaşmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Pakistan\'da Kurban Bayramı - Vehari
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'da Kurban Bayramı - Vehari - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement