Pakistan'da Militanların Çatışması Sürüyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Pakistan'da Militanların Çatışması Sürüyor

Pakistan\'da Militanların Çatışması Sürüyor
29.01.2013 08:31  Güncelleme: 09:01

Tirah Vadisi'nde üstünlük sağlamak isteyen Taliban ile Ensar-ul İslam militanları arasındaki çatışmalarda 81 kişi öldü.

Pakistan'ın Afganistan sınırındaki Tirah Vadisi'nde üstünlük sağlamak isteyen Taliban ile Ensar-ul İslam militanları arasındaki çatışmalarda 81 kişi öldü.

İki militan grup arasında beşinci gününe giren çatışmalar nedeniyle bölgedeki binlerce aile evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Pakistan savaş uçaklarının bölgedeki bazı hedeflere düzenlediği saldırılarda 9 Taliban üyesinin öldüğü, 2 cami ve 1 okul ile birçok evde ağır hasar oluştuğu belirtildi.

Devlet otoritesinin olmadığı ve aşiretler tarafından yönetilen bölgede Taliban, Ensar-ul İslam, Mangal Bagh, Leşker-i İslam gibi militan gruplar arasında rekabet yaşanıyor.

Başkent İslamabad'ın 200 kilometre batısındaki Tirah bölgesi, Pakistan ile Afganistan arasındaki en önemli geçit yolu olması nedeniyle stratejik önemi bulunuyor.

Muhabir: Erkan Yiğitsözlü

Yayıncı: Eyüphan Kılıç - İSLAMABAD

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'da Militanların Çatışması Sürüyor - Son Dakika


Advertisement