Pakistan'da Şiddetli Yağış ve Yıldırım Sonucu Ölü Sayısı 55'e Yükseldi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Pakistan'da Şiddetli Yağış ve Yıldırım Sonucu Ölü Sayısı 55'e Yükseldi

15.04.2024 23:09

Pakistan'ın güneybatısındaki eyaletlerde son 3 günde şiddetli yağış ve yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 55'e yükseldiği bildirildi. Pencap, Belucistan ve Hayber Pantunhva eyaletlerinde etkili olan yağışlar ve yıldırım nedeniyle en az 55 kişi hayatını kaybetti. Başbakan Şahbaz Şerif, acil yardım ulaştırılması talimatını verdi.

Pakistan'ın güneybatısındaki eyaletlerde son 3 günde şiddetli yağış ve yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 55'e yükseldiği bildirildi.

Afet kurumu yetkilileri, Pencap, Belucistan ve Hayber Pantunhva eyaletlerinde 3 gündür etkili olan şiddetli yağışlar ve yıldırım düşmesi nedeniyle en az 55 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yetkililer, hayatını kaybedenlerden çoğunun buğday hasadı sırasında yıldırım isabet eden çiftçilerden oluştuğu bilgisini paylaştı.

Başbakan Şahbaz Şerif, yetkililere yağışların etkili olduğu bölgelere acil yardım ulaştırılması talimatını verdiği açıklamasında bulundu.

Yağışların yol açtığı sellerde çok sayıda ev hasar görürken altyapıda da ciddi tahribat oluştu.

Pakistan'da 2022'de ülkenin üçte birini sular altında bırakan sellerde yaklaşık 2 bin kişi hayatını kaybetmiş, 30 milyar dolar civarında hasar meydana gelmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'da Şiddetli Yağış ve Yıldırım Sonucu Ölü Sayısı 55'e Yükseldi - Son Dakika


Advertisement