Papa, Kutsal Yılın Açılışını Yaptı - Son Dakika
Güncel

Papa, Kutsal Yılın Açılışını Yaptı

Papa, Kutsal Yılın Açılışını Yaptı

Papa, kutsal yılın açılışını yaptı \t PAPA Francesco, Katoliklerin bağışlanma dönemi olarak gördükleri kutsal yıl Merhamet Jübilesi'nin açılışını yaptı.

08.12.2015 19:41

Papa, kutsal yılın açılışını yaptı

\t

PAPA Francesco, Katoliklerin bağışlanma dönemi olarak gördükleri kutsal yıl Merhamet Jübilesi'nin açılışını yaptı. Paris saldırılarının ardından terör endişesinin hakim olduğu, olağanüstü güvenlik tedbirlerinin uygulandığı ayinde konuşan Papa, inançlıları her türlü korkudan kurtulmaya davet etti.

Dünya genelindeki 1 milyar 200 milyon Katoliği ilgilendiren Merhamet Jübilesi, Papa Francesco'nun Vatikan'daki Aziz Petrus Bazilikası'nın kutsal kapısını açmasıyla başladı.

Aziz Petrus Meydanı'nı dolduran 50 bin kişinin tanıklığında gerçekleştirilen dua ve sonrasındaki kapıyı açma seremonisine, 2013 yılında görevinden feragat etmiş olan Emerit Papa 16. Benediktus da katıldı. Halef ve selef, daha sonra birbirlerini kucakladı.

Papa Francesco'nun isteğiyle, tüm dünyadaki Katolik kiliselerinde de kapı açma ritüeli gerçekleştirildi.

Papa, kutsal olarak nitelendirilen kapıların açılmasının, herkesin Tanrı'nın rahmetine nail olduğunu keşfetmek anlamına geldiğini söyledi.

Kapıların açılması ayrıca, Katoliklere dünyada ihtiyaç sahibi olanlara merhamet göstermeleri ve yardım etmeleri çağrısını da içeriyor.

20 Kasım 2016'da sona erecek olan Merhamet Jübilesi boyunca, Tanrı'dan af dileyen Katolik inancına sahip kişilerin günahlarından arınacağına inanılıyor.

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ve Başbakan Matteo Renzi'nin de katıldığı ayinde konuşan Papa, Tanrı sevgisi olanın, korkunun her şeklinden arınması gerektiğine dikkat çekerek, pişmanlıkla af dileyenlerin affedilmesi için de Tanrı'ya dua etti.

ÇATIŞMA SAHNELERİ OLAN FİLMLERİN ÇEKİMİ BİLE YASAKLANDI

Bu arada, terör saldırısı endişesi nedeniyle söz konusu ayin için Vatikan ve onu içinde barındıran Roma'nın merkezinde olağanüstü önlemler alındı.

2000 asker, polis ve jandarmanın görevlendirildiği Roma'nın merkezi tüm gün uçuşa yasak bölge ilan edildi. İnsansız hava araçlarının (drone) dahi uçurulmasına izin verilmedi.

Taksicilere de günler öncesinden anti-terör eğitimi verildi. Kentin merkezine benzin, LPG, silah ve herhangi bir patlayıcı madde sevkiyatı yasaklandı.

Silah kullanılan ve çatışma sahnelerinin olduğu filmlerin çekimlerine 48 saat boyunca izin verilmedi.

'IŞİD, ASLA BAYRAĞINI VATİKAN'A DİKEMEYECEK'

Papalık Evanjelizasyonu Teşvik Konseyi Başkanı ve Merhamet Jübilesi organizasyonunun sorumlusu Monsenyör Rino Fisichella ise, IŞİD tehdidi nedeniyle kutsal yıl boyunca da alınacak olan yoğun tedbirlere ilişkin, 'Sadece IŞİD teröründen değil, yankesicilerden de korkun' diye Roma'ya gelecek olan inanç turistlerini uyardı.

Fisichella, IŞİD'in Vatikan'ı, bayrağını Aziz Petrus Meydanı'na diktiği imajlarla tehdidine karşılık, 'IŞİD asla bayrağını Vatikan'a dikemeyecek' yanıtını verdi.

JÜBİLE YILI GELENEĞİ

Eski Ahit'ten bilindiği üzere Yahudiler tarafından kölelerin ve tutsakların serbest bırakılması için her 50 yılda bir yapılan 'Jübile Yılı' geleneği, zamanla kaybolması üzerine 1300 yılında, Papa 8'inci Bonifacius'ın fermanıyla Katolik Kilisesi'ne kazandırıldı.

Her seferinde farklı temaların ön plana çıkarıldığı Jübile, 25 yılda bir yapılıyor. Ancak sonuncusu 2000 yılında gerçekleştirilmesine karşın Papa Francesco, 'olağanüstü' bir şekilde bu yıl yapılmasına karar vermişti.

Dünyanın en küçük devleti Vatikan'ı (Kutsal Makam) topraklarında barındıran Roma'ya bu nedenle bir yıl içinde 10 milyona yakın inanç turistinin akın etmesi bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Papa, Kutsal Yılın Açılışını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement