Paris Büyükelçiliği'inde 'Soma' İçin Anma Töreni - Son Dakika
Güncel

Paris Büyükelçiliği'inde 'Soma' İçin Anma Töreni

Paris Büyükelçiliği\'inde \'Soma\' İçin Anma Töreni

Paris Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğunda sabah 9.15'te Soma'da hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

15.05.2014 14:02

Paris Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğunda sabah 9.15'te Soma'da hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, Soma'da kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bizler de burada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı anmak için bir araya geldik. Çok büyük bir kaza, acı bir olay. Televizyonda o sahneleri gördüğü zaman isyan etmemesi, üzülmemesi, bu acıyı paylaşmaması mümkün değil. Aileler için çok zor bazen televizyonda duyuyorlar bir kazada üç kişi hayatını kaybetti. Rutin bir haber gibi okuyup, dinleyip geçiyoruz ama her bir kazada hayetını kaybeden kişinin etrafında bir ailenin olduğunu onlarca kişinin hayatının bir anda değiştiğinin günlük rutin içinde fazla idrak edemiyoruz. Bu kazada da 282 vatandaşımızın ölmesi gerek o bölgede, gerek ailere, gerekse ülkemizde çok büyük izler bırakacak. Eminim ki Türk milleti olarak daha önce büyük bu tür kazalarda yaşadığımız dayanışma ruhunu burda da sergileyeceğiz. Gölcük depreminde çok büyük acılar yaşamıştık. Milletimiz, halkımız dayanışma ruhu içinde acı çeken vatandaşlarımızın yardımına koşmuştu. Hükümetimize ilaveten eminim ki halkımız da sadece bu acıyı paylaşmayacak aynı zamanda da büyük bir dayanışma örneği gösterecektir. Elim kazada hayatını kaybede vatandaşlarımıza rahmet diliyor mekenları cennet oldun diyorum dedi.

Törende bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.Taziye defteri imzaya açıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Paris Büyükelçiliği'inde 'Soma' İçin Anma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement