Partisinden Fazla Oy Aldı - Son Dakika
Güncel

Partisinden Fazla Oy Aldı

Partisinden Fazla Oy Aldı

Berlin seçimlerinde Yeşiller oy kaybederken, Canan Bayram bölgesinde partisinden daha çok tercihli oy aldı. Bayram oylarını artıran tek Yeşiller adayı oldu. Olası SPD, Sol Parti ve Yeşiller koalisyon hükümetinde Bayram'ın adı senatörler arasında geçiyor.

19.09.2016 13:06  Güncelleme: 17:38

YEŞİLLER bir önceki seçime göre oy kaybetti. 2011 yılında yapılan eyalet seçimlerinde yüzde 17.6 alan Yeşiller, muhalefette olmasına rağmen yüzde 2.4 gerileyerek 15.2'ye düştü. Yeşiller'in direkt adayları da oy kaybına uğrarken, sadece Canan Bayram oylarını artırdı. Yeşiller adına Friedrichshain Kreuzberg'den tercihli oylarla meclise giren Bayram, en yüksek tercihli oyları alan vekillerden biri oldu. Bayram partisi içinde de oylarını artıran tek aday. Friedrichshain Kreuzberg ilçesinin beşinci bölge direkt adayı olan Bayram, tercihli oyların yüzde 34'ünü aldı. Bayram'a 8 bin 527 oy çıktı. En yakın rakibi 4 bin 44 oyda kaldı.

Bayram bu bölgede partisinin oylarını da geride bıraktı. Bayram'ın aldığı 8 bin 527 oya karşılık partisi Yeşiller 7 bin 263 oy aldı. Böylece Bayram partisinden bin 364 oy fazla almış oldu. Yeşillerin tüm adayları seçim bölgesinde oy kaybederken Bayram oy artırması büyük başarı olarak değerlendirildi.

SENATÖR OLACAKLAR ARASINDA

Yapılan seçimin sonuçlarına göre yeni koalisyon hükümetinin büyük olasılıkla SPD, Sol Parti ve Yeşiller'den oluşan üçlü koalisyon olması bekleniyor. SPD-Sol Parti-Yeşiller koalisyonu kurulması durumunda hükümette yer alacak Yeşillerli senatörler arasında Canan Bayram'ın adı da geçiyor. Seçimlerde büyük oy oranı alması Bayram'ın senatörlük için elini güçlendiriyor. Seçim sonuçlarıyla ilgili konuşan Bayram "SPD/CDU hükümetine seçmenler kırmızı kart gösterdi. Yeşiller olarak SPD-CDU hükümetine son vermeyi hedeflemiştik. Bunu da başardık. Seçmenin sandıkta bana oy vermesi tabi ki beni sevindirdi. Partimin oy kaybı üzdü. Seçim kampanyasında yüksek oy alacağımı bekliyordum. Başarılı bir kampanya yürüttüm. Bölgemde verilen oylar da bunu gösteriyor" dedi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Partisinden Fazla Oy Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement