Patlamada Ölen İTÜ Öğrencisi Güney Doğan Son Yolculuğuna Uğurlandı... - Son Dakika
Güncel

Patlamada Ölen İTÜ Öğrencisi Güney Doğan Son Yolculuğuna Uğurlandı...

Patlamada Ölen İTÜ Öğrencisi Güney Doğan Son Yolculuğuna Uğurlandı...

Ankara'daki patlamada oğlunu kaybeden anne Derman Doğan 'Benim çocuğum kimseye zarar vermedi.

12.10.2015 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'daki patlamada oğlunu kaybeden anne Derman Doğan

'Benim çocuğum kimseye zarar vermedi. Güney'imi kurşunlayanları bul bana

Haber Gülseli KENARLI - Kamera Güven USTA İstanbul DHA

Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi Güney Doğan'ın cenazesi, Çekmeköy Hacı Bektaş-ı Veli Taşdelen Cemevi'nde düzenlenen törenin ardından Taşdelen Mezarlığı'nda toprağa verildi. Güney Doğan'ın annesi Derman Doğan, oğlunun tabutununun başında, 'Benim çocuğum kimseye zarar vermedi. Güney'imi kurşunlayanları bul bana diye feryat etti.

23 yaşındaki Güney Doğan için Taşdelen Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Doğan'ın annesi Derman Doğan, babası Mustafa Doğan ve kardeşi Onur Doğan'ın yanı sıra yakınları ve CHP'li milletvekilleri Mahmut Tanal, Gamze Akkuş İlgezdi, HDP İstanbul Milletvekili Beyza Üstün, İstanbul İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe ve üniversiteden arkadaşları katıldı. Güney'in arkadaşları 'Güney Doğan ölümsüzdür şeklinde slogan attı. Cenaze töreninin düzenlendiği cemevinin girişinde de gelenlerin üzerini yine Güney Doğan'ın arkadaşları aradı.

Taziyeleri anne Derman Doğan ve baba Mustafa Doğan kabul etti.

'GÜNEY'İMİ KURŞUNLAYANLARI BUL BANA

Cenaze namazı öncesinde, anne Derman Doğan oğlunun tabutuna sarıldı. Anne Doğan, gazetecilere, 'Fotoğraf çekeceğine, önce katilleri bulun. Benim çocuğum kimseye zarar vermedi. Güney'imi kurşunlayanları bul bana diye feryat etti. Tabutu sarılan ve öpen acılı anne, tabutun başından güçlükle uzaklaştırıldı.

'SAVAŞA KARŞI İNADINA BARIŞ

Cenaze namazı öncesi, küçük oğlu Onur Doğan'a sarılarak tabutun başına gelen baba Mustafa Doğan ise kısa bir konuşma yaptı. Güçlükle ayakta duran baba Doğan, 'Savaşa karşı, inadına barış. Tayyip'in savaşına karşı inadına barış. Güney'im şehit oldu. Ben oğlumun mücadelesinin arkasındayım dedi. Daha sonra tabutun başından ayrılan baba Doğan, ağlayarak oğlu Onur Doğan'a sarılıp öptü.

'BEDELİ NE OLACAKSA OLSUN, SONUNA KADAR BU BARIŞI SAVUNACAĞIZ

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da, 'Bir barış güvercinimizi şu anda yolculuyoruz. Barış güvercinlerimizin tek bir talebi vardı; ülkede barışı egemen kılmaktı. Barışın olmadığı bir ülkede birlik olmaz, beraberlik olmaz, huzur olmaz, insanlık olmaz. Tek bir talepleri vardı; bu coğrafyada barışı egemen kılmaktı, insanlık tohumunu ekmekti. İnadına, bedeli ne olacaksa olsun, sonuna kadar bu barışı savunacağız, bu barışın bedelini hep birlikte ödeyeceğiz. Hepimizin başı sağolsun diye konuştu.

CENAZEYİ YÜRÜYEREK GÖTÜRDÜLER

Cenaze namazının ardından, Güney Doğan'ın naaşı, kortej eşliğinde, sloganlar atılarak Taşdelen Mezarlığı'na götürüldü ve toprağa verildi. Yürüyüş sırasında trafikte zaman zaman aksamalar yaşandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Patlamada Ölen İTÜ Öğrencisi Güney Doğan Son Yolculuğuna Uğurlandı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement