Gamze Akkuş İlgezdi, İzmir'de esnaf ve STK temsilcileriyle bir araya gelerek sorunları değerlendirdi.
CHP'de mahkemenin verdiği "mutlak butlan" kararının ardından liderlik tartışmaları sürerken, aralarında Özgür Özel'in de bulunduğu 111 milletvekili 12 Temmuz'da olağanüstü kurultay yapılması çağrısında bulunan ortak bildiriye imza attı. Bildiriye 27 milletvekili destek vermedi. İmza atmayan isimler arasında Faik Öztrak, Oğuz Kaan Salıcı, İlhan Kesici, Gamze Akkuş İlgezdi ve Enis Berberoğlu gibi dikkat çeken isimler yer aldı. Gözler şimdi kurultay sürecine çevrildi.
CHP'de bir grup milletvekili, Genel Başkan Özgür Özel'e hitaben mektup kaleme aldı. 10 kişiden oluşan milletvekili grubunun mektubunda Özel'den üç talepte bulunuldu. 10 vekilin ismi kulislere yansırken imzacı vekillerden Gamze Akkuş İlgezdi, "Biz düşüncelerimizi paylaştık, biz bir aileyiz. Bu soruların yanıtını kamuoyunun bilmesinde fayda görüyorum" dedi.
Çanakkale'de CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin bulunduğu otomobil, bir başka otomobille çarpıştı. İlgezdi'nin hafif sıyrıklarla atlattığı kazada diğer araçta bulunan 1 kişi yaralandı.
Gamze Akkuş İlgezdi'nin bulunduğu araç, başka bir araçla çarpıştı; hafif yaralandı.
CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, koronavirüs tedbirleri sonrası uygulanan gece 01.00'den sonraki müzik yasağının iptali için açtığı davayı kazandı.
CHP Milletvekili İlgezdi, yaşlı ve engelli aylıklarındaki artışların yetersiz olduğunu vurguladı.
CHP'li İlgezdi, maddi yetersizlik nedeniyle her üç gençten birinin eğitimden koptuğunu vurguladı.
Gamze Akkuş İlgezdi'nin kiraladığı lüks araç, sürücüsünün alkol etkisiyle kaza yaptı.
CHP'li Akkuş İlgezdi, Kuvayimilliye Destanı'nın 'uygunsuz içerik' gerekçesiyle yasaklandığını açıkladı.
CHP'li İlgezdi, Türkiye'nin OECD'de kadın istihdamında sonuncu olduğunu eleştirdi.
CHP'li İlgezdi, diş hekimlerinin haksız cezalara maruz kaldığını ve muayenehanelerin kapanma riski taşıdığını söyledi.
CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, eğitimde yaşanan sorunları eleştirerek, her dört çocuğun birinin açlık ile karşı karşıya olduğunu ve ücretsiz bir öğün yemek verilmesi gerektiğini vurguladı. AKP'nin eğitim bütçesini kısıp, okullardaki temizlik sorunlarını işsizlik ödeneği ile çözmeye çalıştığını belirtti.
CHP'li İlgezdi, iktidarın uyuşturucu ile yeterince mücadele etmediğini ve sosyal medya üzerinden satışın arttığını belirtti.
CHP'li İlgezdi, 1 milyon çocuğun yoksulluk nedeniyle eğitimden ayrıldığını belirtti.
CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, okullarda temizlik, hijyen ve yemek eksiklikleri üzerine yaptığı açıklamada, iktidarın bütçeyi ihtiyaçlardan ziyade israf kalemlerine ayırdığını savundu. Öğrencilerin temel haklarının kısıtlandığını belirten İlgezdi, deprem bölgesindeki öğretmenlerin ve öğrencilerin durumuna dikkat çekti.
Gamze Akkuş İlgezdi, MEB'in tasarruf adına hizmetleri kaldırırken 21 milyon lira harcamasını eleştirdi.
CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, deprem bölgesindeki öğrencilerin çadır ve konteynerlerde eğitime devam ettiğini ve sorunların çözülmediğini belirtti.
CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, mülakat mağduriyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Konuya ilişkin soru önergesi veren İlgezdi, "Düşük yazılı puanı olanlar yüksek mülakat puanları ile atandı. Biz mülakat yanlışını sürekli dile getirip, ortaya koyarak düzeltmek için çaba harcadıkça, iktidar yanlışında ısrar ediyor" dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, bu yılın ilk altı ayında işlenen kadın cinayetlerine dikkat çekerek, '2024'ün ilk 6 ayında 16 kadın tedbir kararına rağmen öldürüldü. AKP iktidarı için kadının adı, kadının kıymeti yok bu acı gerçek apaçık ortada' dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın tasarruf tedbirleri kapsamında taşımalı eğitimde servis ve yemek uygulamasının kaldırılmasını eleştirdi. İlgezdi, bu kararın çocukların ailelerinden uzaklaşmasına ve eğitimden kopmalarına neden olacağını belirtti.
CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde yolsuzluk iddiasını Meclis gündemine taşıdı. İlgezdi, hastane içinde yaşanan yolsuzluk iddialarını soru önergesiyle TBMM Başkanlığı'na iletti.
CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Ankara Ulus'ta bulunan tarihi Çocuk Esirgeme Kurumu binasının vakıf ve derneklere peşkeş çekildiğini ileri sürdü. Akkuş İlgezdi, binanın yandaş vakıf ve derneklere 80 lira karşılığında kiralandığını ve bu vakıf ve derneklerin tarihi binada bulunan dükkanları üçüncü kişilere 5 bin liraya kira vererek rant sağladığını belirtti. Ayrıca, mevzuata aykırı olarak üçüncü kişilere kiralama yapılmasına göz yumulduğunu ve yetkililer hakkında soruşturma açılıp açılmadığını sordu.
CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, 2022'deki kaymakam sınavlarında torpil iddialarının ortaya çıkmasına ilişkin açıklama yaptı. İlgezdi, sınırda sözlü mülakata çağrılan adayların tavan puanlarla sözlü mülakatı geçtiğini belirterek, AKP iktidarını eleştirdi. İlgezdi, kaymakam atamalarında liyakatsizlik ve kayırmacılığın devleti içerden çürüttüğünü ifade etti.
2013-2024 yılları arasındaki işçi ölümleri hakkında bir rapor hazırlayan CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, "2013'ten 2024 yılının ilk üç ayı arasında gerçekleşen iş cinayetleriyle ilgili hazırladığımız raporda, ülkemizde insan canının kıymeti olmadığı bir kez daha gözler önüne seriliyor. 2013 yılında bin 235 iş cinayeti tespit edilirken 10 yıl sonra bu sayı yüzde 56 artarak bin 932’ye çıktı" bilgisini verdi.
CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'nın enflasyon hesaplamalarıyla ilgili yaptığı açıklamaları eleştirerek, TÜİK'in şeffaf olmadığını ve masallara inandığını söyledi. İlgezdi, TÜİK'in gerçek enflasyonu yansıtmadığını ve halkın cebindeki gerçeği hissettiğini belirtti. Ayrıca, TÜİK Başkanının mahkeme kararına uymamayı savunduğunu ve şirket karlarının enflasyonu yukarı taşıdığını itiraf ettiğini ifade etti.
CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı yeni vergi programını eleştirerek, bu programın tam anlamıyla ekonomik soykırım programı olduğunu belirtti. Akkuş İlgezdi, artan vergilerle krizin yükünün halkın sırtına bindirildiğini ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ekonomideki açığı kapatmaya çalıştığını ifade etti. Ayrıca, asgari ücretin erimesi ve vatandaşların geçim sıkıntısı nedeniyle intihar vakalarının yaşanabileceği uyarısında bulundu.
CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, hastanelerde çalışan sağlık emekçilerinin iş yerlerinde yetersiz beslendiklerine dikkat çekti. İlgezdi, sağlık emekçilerinin sağlıksız ve yetersiz beslenmesinin halk sağlığı sorunu olduğunu belirterek, AKP iktidarını eleştirdi. Sağlık emekçilerinin birçoğunun yemekhane hizmetlerinin eksikliği nedeniyle sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kaldığını ifade eden İlgezdi, yemekhane hizmetlerinin temizlik ve uygunluk konusunda da yetersiz olduğunu vurguladı.
CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Mali Suçları Araştırma Kurulu'na (MASAK) yapılan şüpheli işlem bildiriminin son 4 yılda 4 kat arttığını belirtti. Akkuş İlgezdi, Türkiye'nin kara para cennetine döndüğünü ve kara para aklama suçlarında yaklaşık 3 katlık artış olduğunu ifade etti. 2019 yılında 188 bin 924 kara para aklama suçlamasıyla bildirim yapılmışken, 2023 yılında bu sayı 597 bin 518'e çıktı. Ayrıca, 148 gerçek ve 159 tüzel kişinin Türkiye'de mal varlığı olduğu ve kitle imha silahlarını finanse ettiği tespit edildi.
CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Türkiye'de genç işsizliğin artması ve genç işçi ölümleri konusunda açıklama yaparak, AKP iktidarının uyguladığı politikaların gençlerin geleceğini çaldığını belirtti. İlgezdi, 2013-2024 yılları arasında en az 2.500 gencin iş cinayetine kurban gittiğini ifade etti ve çalışanlara sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı yaratılmasının iktidarın sorumluluğu olduğunu vurguladı.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.