Pera Müzesi, Berlin'de Yaşayan Ödüllü Yönetmen Aykan Safoğlu'nu Konuk Ediyor - Son Dakika
Güncel

Pera Müzesi, Berlin'de Yaşayan Ödüllü Yönetmen Aykan Safoğlu'nu Konuk Ediyor

Pera Müzesi, Berlin\'de Yaşayan Ödüllü Yönetmen Aykan Safoğlu\'nu Konuk Ediyor

Pera Film'de devam eden Hatıranın Peşinde başlıklı film programı kapsamında sunulan Aidiyet ve Yoldaşlık bölümü, sanatçı Aykan Safoğlu'nun 2013 – 2015 yılları arasındaki üretimlerini mercek altına alıyor.

03.05.2019 14:50  Güncelleme: 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Program kapsamında Aykan Safoğlu'nun Bilge Taş moderatörlüğünde gerçekleştirilen konuşma etkinliği, 10 Mayıs Cuma günü Pera Müzesi Oditoryumu'nda ücretsiz düzenleniyor.

Pera Film, Hatıranın Peşinde programının Aidiyet ve Yoldaşlık bölümü kapsamında, sanatçı Aykan Safoğlu'nun 2013 – 2015 yılları arasında ürettiği seçilmiş işlerinden oluşan bir seçkiye ev sahipliği yapıyor. Gösterilen yapımlar arasında İsimsiz (Bir Berlin Portresi), Kırık Beyaz Laleler, Çile Bülbülüm, İsimsiz (Gülşen ve Hüseyin) bulunurken, 10 Mayıs Cuma günü saat 19.00'da başlayacak gösterimin ardından Bilge Taş moderatörlüğünde bir konuşma etkinliği gerçekleştiriliyor. Yapıtlarında kayıp, ölüm, aidiyet ve ilişkilerin izini süren sanatçının sinemaseverlerle buluştuğu etkinlik, 10 Mayıs Cuma günü Pera Müzesi Oditoryumu'nda ücretsiz düzenleniyor. Safoğlu etkinlikte, 2013 – 2015 yılları arasında ürettiği video ve filmlerden hareketle, eserlerinin üretim süreçlerini anlatıyor.

Üretimlerinden bir seçki ilk kez perdeye taşınıyor

Aidiyet ve Yoldaşlık bölümünde izlenime sunulan 2013 yapımı İsimsiz (Bir Berlin Portresi), toplumsal cinsiyet teorisi alanının önde gelen isimlerinden Judith Butler'ın "Berlin Onur Ödülü"nü reddetmesi sürecini mercek altına alıyor. Görsel materyaller ve haber kupürlerini bir araya getiren Safoğlu'nun bu video çalışması, ırkçılık, cinsiyet politikaları gibi kavramları gündeme taşıyor. Oberhausen büyük ödülü sahibi Kırık Beyaz Laleler, eserlerinde toplumsal meselelere yer veren Amerikalı yazar James Baldwin'in İstanbul'da geçirdiği zamanı belgeleyen kartpostal, gazete kupürleri ve fotoğrafları bir araya getiriyor. Seçki kapsamında gösterilen diğer yapımlar arasında ünlü sanatçı Ulay'ın 1976'da gerçekleştirdiği Önceden Belirlenmiş 14 Adımda Eylem: Sanatın Kanunsuz Bir Yanı Var adlı performansına dayanan Çile Bülbülüm, ölen amcası Hüseyin'i fotoğraf reprodüksiyon yöntemlerini kullanarak hayata döndürdüğü ve göçmen işçilere ait kayıp bir İstanbul anısının unutulmuş öyküsünü gözler önüne serdiği İsimsiz (Gülşen ve Hüseyin) yer alıyor. Seçkinin ikinci gösterimi 10 Mayıs'ta gerçekleşecek, Hatıranın Peşinde programı ise 30 Mayıs'a kadar izlenebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Pera Müzesi, Berlin'de Yaşayan Ödüllü Yönetmen Aykan Safoğlu'nu Konuk Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement