
Bitlis Polis Meslek Yüksekokulu'na siyah renkli bir otomobilden uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ateş sonucu polis adayı bir öğrenci şehit olurken, 1'i ağır 4 öğrenci de yaralandı. Saldırının ardından çevrede geniş çaplı operasyon başlatıldı.
Saldırı, bugün saat 09.10 sıralarında Bitlis- Tatvan karayolu üzerindeki merkeze 12 kilometre uzaklıktaki TOKİ Konutlar içerisinde bulunan Polis Meslek Yüksekokulu'na düzenlendi. Siyah renkli 34 HS 7879 plakalı otomobilden uzun namlu silahlarla okula doğru ateş açıldı. Açılan ateş sonucu okul bahçesinde bulunan polis adayı bir öğrenci şehit olurken, 1'i ağır 4 öğrenci de yaralandı. Saldırı ardından çok sayıda özel harekat polisi sevk edildi. Kaçan otomobilin bulunması için kapsamlı operasyon başlatıldı.
İÇTİMADA SALDIRDILAR
Bitlis Polis Meslek Yüksekokulu'na düzenlenen saldırının ayrıntıları netleşmeye başladı.
Alınan bilgilere göre, sabah saat 09.00 sıralarında öğrenciler içtima için bahçede toplandı. Bu sırada kapıya kadar yaklaşan bir otomobilden kalaşnikof marka uzun namlulu silahlarla öğrencilerin üzerine ateş açıldı. Saldırıda Kahramanmaraşlı olduğu öğrenilen polis okulu öğrencisi şehit olurken, biri ağır olmak üzere 8 kişi yaralandı.
Bölgenin en huzurlu illerinden biri olan Bitlis'te böyle bir olayın yaşanmasına vatandaşlar tepki gösterdi. Çok sayıda Bitlisli, olayın ardından polis okulunun önüne gelerek saldırıyı kınadı.
SALDIRIDA KULLANILAN ARAÇ BULUNDU
Bitlis Polis Meslek Yüksek Okulu'na sabah saatlerinde düzenlenen terörist saldırıda kullanılan araç Güroymak ilçesi Yukarı Kolbaş köyü yakınlarında terk edilmiş olarak bulundu. 34 plakalı araçta parmak izi incelemesi başlatılırken, saldırıyı gerçekleştirenlerin 5 kişi olduğu tahmin ediliyor.
ŞEHİT POLİS: ARSLAN AKKAYA
Saldırıda şehit olan polis okulu öğrencisinin ise 1991 Kahramanmaraş Afşin doğumlu Arslan Akkaya olduğu öğrenildi. Yaralıların Bitlis Devlet Hastanesi'ndeki tedavileri sürüyor.
Bölgenin en huzurlu illerinden biri olarak bilinen Bitlis'te son zamanlarda yaşanan eylemler dikkat çekiyor. Bir süre önce Hizan ilçesinde kaymakamlık lojmanına yapılan saldırıda bir polis memuru şehit oldu. Tatvan ilçesinde şehir merkezinde askeri konvoya saldırı gerçekleştirildi, üç asker yaralandı. Saldırganlar araçla uzaklaştı. Otomobilleri kaza yapmasına rağmen başka bir araçla kaçmayı başardı.
Son Dakika › Güncel › PKK Yine Polis Okuluna Saldırdı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?