Taksim'de eylem yapan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyelerinden oluşan gruba polis müdahale etmiş ve gruptan bazıları ara sokaklara kaçmıştı. Yaşanan kovalamaca sonrası polis şüpheli 3 kişiyi gözaltına aldı.
Taksim'de toplanan BDP'li grup, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a tecrit uygulandığı iddiasıyla açlık grevi yapan mahkumlara destek için eylem yaptı. Basın açıklaması ardından dağılmaya başlayan gruptan bazıları Öcalan lehine sloganlar atmaya başlayınca sivil polisler eylemcilere müdahale etti. Polisler ile eylemciler tekme tokat birbirine girdi. Araya giren çevik kuvvet polisi de biber gazı ile gruba müdahale etti. Tarbalaşı istikametine kaçmaya başlayan grup üyeleri ile polis arasında ara sokaklarda da kovalamaca yaşandı. Yaşanan kovalamaca sonrası polis şüphelilerden 3 kişiyi gözaltına aldı.
Eylem sonrası polis Taksim Meydanı'ndaki güvenlik önlemlerini sürdürürken, çok sayıda vatandaşın biber gazından etkilendiği görüldü. - İSTANBUL
Son Dakika › Güncel › Polisin Müdahale Ettiği BDP'liler Ara Sokaklara Kaçıştı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.