Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, Taksim Gezi Parkı eylemleriyle başlayan ve tüm yurda yayılan tepki gösterileriyle ilgili vatandaşları tahriklere kapılmamaları için broşürle uyardı. Broşürde, internet ortamında duyurusu yapılan etkinliğe temkinli yaklaşılarak, duyuruyu yapan kişinin kimliğinden şüphe ediliyorsa, itibar edilmemesi istendi.
Taksim Gezi Parkı eylemlerinde etkin olarak kullanılan sosyal medya paylaşımlarında provokasyonların önüne geçilmesi amacıyla Bursa Emniyet Müdürlüğü broşür dağıttı. 'Sosyal Medya'nın Toplumsal Olaylara Etkisi' başlıklı broşürler kentin kalabalık bölgelerinde dağıtıldı. Broşürde, sosyal medya kullanımının büyük rakamlara ulaşması, iletişim kalıplarının değişmesine yol açmasıyla birlikte internet bağlantısı, bilgisayar veya gelişmiş cep telefonlarının bulunduğu her ortamda, sosyal medya faaliyetleriyle binlerce kişinin her konuda içerik üretebildiğine dikkat çekildi.
Bilgiye ulaşmada büyük kolaylıklar sağlayan sosyal medya araçlarının doğru kullanıldığında yararlı, yanlış kullanıldığında ise istenmeyen olayların ortaya çıktığının anlatıldığı broşürlerde, içeriklerle ilgili uygun filtreler bulunmadığı takdirde, özel bir durumda bilgi sahibi olmak isteyen insanlar, internet ortamında aşırı bilgiyle karşılaşarak hangi kaynaktan ve hangi bilgiden yararlanacakları konusunda sorunlar yaşadığı belirtildi.
Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün hazırlattığı broşürlerinde şu görüşler aktarılıyor:
"Son zamanlarda internet üzerinden yayın yapan çeşitli sosyal paylaşım ağları üzerinden sahte isimlerle oluşturulan profiller aracılığıyla çeşitli isimlerde sayfalar oluşturularak basın açıklaması ve yürüyüş tarzında etkinlikler düzenlemeye çalışıldığı, bu etkinliklere zincirleme olarak paylaşım ağı üzerinde kayıtlı binlerce kişiye davetler gönderildiği ve dolayısıyla çoğu zaman kanunsuz toplumsal olaylara zemin hazırlandığı görülmektedir. Yasal etkinlikler düzenlemek isteyenlerin yanında tam aksine amaçlarla hareket edip toplumu çeşitli provokasyonların içine çekmek isteyenler de olabilmektedir. Basın açıklaması ve yürüyüş düzenleyen kişiler sosyal medya aracılığıyla etkinliğe davet ettikleri kişin tamamını tanımamasından kaynaklı olarak çoğunlukla topluluk üzerindeki hakimiyetlerini ve kontrollerini kaybetmekte ve dolayısıyla etkinlik planlanan çerçevenin dışına çıkarak kanunsuz eylemlere dönüşebilmektedir.
İnternet ortamında paylaşımı yapılan basın açıklaması ve yürüyüş duyurularına temkinli yaklaşılmalı duyuruyu yapanın kimliğinden şüphe ediliyorsa itibar edilmemelidir." - Bursa/ Osmangazi
Son Dakika › Güncel › Polisten Broşür ile 'Sosyal Medya' Uyarısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?