Rektör, Halk Otobüsü ile Yolculuk Ederek Öğrencilerin Sorunlarını Dinledi - Son Dakika
Güncel

Rektör, Halk Otobüsü ile Yolculuk Ederek Öğrencilerin Sorunlarını Dinledi

Rektör, Halk Otobüsü ile Yolculuk Ederek Öğrencilerin Sorunlarını Dinledi

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, üniversite öğrencilerinin şehir içi halk otobüslerinde yaşadığı sıkıntıları yerinde tespit etmek ve sıkıntıları ilk ağızdan dinlemek için halk otobüsü ile kampüse yolculuk yaptı.

15.12.2013 12:13

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, üniversite öğrencilerinin şehir içi halk otobüslerinde yaşadığı sıkıntıları yerinde tespit etmek ve sıkıntıları ilk ağızdan dinlemek için halk otobüsü ile kampüse yolculuk yaptı.

Öğrencilerin sıklıkla yaşadığı ulaşım problemlerini çözüme kavuşturmak amacıyla çalışmalar yürüten Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, son olarak öğrencilerle bir arada olmak, sorun ve taleplerini dinlemek amacıyla halk otobüsü ile kampüse yolculuk yaptı. Durakta öğrencilerle birlikte otobüs bekleyen ve öğrencilerle sohbet eden Rektör Uçar, konunun takipçisi olduklarını ve sıkıntının en kısa sürede çözüme kavuşturulması için üzerlerine düşen her şeyi yapacaklarını söyledi.

Öğrenciler tarafından sosyal medyada konuyla ilgilenmediği yönünde eleştirilere maruz kaldığını ifade eden Rektör Uçar, "Gerek RİMER (Rektörlük İletişim Merkezi) uygulamamızda, gerek yurt ziyaretlerimizde ve gerekse sıkıntıları yerinde görme noktasında bu konulara ne kadar duyarlı ve takipçi olduğumu biliyorsunuz. Biz görev ve sorumluluklarımızın dışına çıkıp sizlerin sorunlarına çözüm üretmek odaklı çalışmalar yapıyoruz. Şehir içi özel halk otobüslerinin yolcu kapasitesi olsun durak ve güzergahları olsun bizim görev ve sorumluluk alanlarımızın dışındadır. Biz bu sınırı aşarak sizler için çabalıyoruz" dedi.

Öğrencilere sorunların çözüm aranırken üsluba dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Rektör Uçar, "Bizler sizler için varız. Otobüste bağırarak hiçbir çözüm üretemezsiniz. Burada hiç kimsenin tek başını problemi çözme yetkisi söz konusu değil. Valilikle ve Belediye Başkanı ile bu konu üzerinde sıkça bir araya gelip görüşlerimizi ifade ediyoruz. Gerek şoförlere yönelik gerekse de konunun yetkililerine sınırları aşmadan karşılıklı nezaket çerçevesinde yaklaşmak çözümü de beraberinde getirecektir" diye konuştu.

Otobüs duraklarını tek tek gezen Rektör Uçar, otobüslerin İlahiyat Fakültesi ile tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi binaları önüne kadar çıkmasını için Bozok Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Davut Kirazlı'dan uygulamanın yürütülmesi sözünü aldı. Ayrıca üniversite ile Kredi Yurtlar Kurumu'na ait yurtları birleştiren alt geçide yakın bir durak yapılması için fikir alışverişinde bulunan Rektör Uçar, öğrencilerin her türlü mağduriyeti ortadan kaldırılmak için gerekli çözümlerin acilen üretilmesi gerekliliğini sözlerine ekledi.

Öğrenciler de sorunlarıyla yakından ilgilenen Rektör Uçar'a teşekkür etti. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rektör, Halk Otobüsü ile Yolculuk Ederek Öğrencilerin Sorunlarını Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement