Reşadiye'ye Cemevi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Reşadiye'ye Cemevi Açıldı

Reşadiye\'ye Cemevi Açıldı

Tokat’ın Reşadiye ilçesine bağlı Döllük köyünde yapılan cemevi düzenlenen törenle açıldı.

27.08.2017 17:54

Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Döllük köyünde yapılan cemevi düzenlenen törenle açıldı.

İnşaatı geçtiğimiz yıl başlatılan, köylülerin desteği ve İlçe Özel İdaresi'nin de katkıları ile yaptırılan cemevinde mutfak, yemek salonu, ibadethane ve morg bulunuyor. Açılış törenine İlçe Kaymakamı Faruk Erdem, Reşadiye Belediye Başkanı Cemil Kılıç, daire amirleri, köy muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda konuşan Reşadiye Kaymakamı Faruk Erdem,"Saf ve temiz Anadolu insanlarının yaşadığı bu coğrafyada 2 yıl kaymakam olarak görev yaptığım için Allah'a hamd olsun diyorum. O ham hepimizin üzerine kaim olsun. Biliyorsunuz niyazlar dualar böyle başlıyor. Hayırlar fetih olsun, şerler defolsun birliğimiz buradaki gibi her zaman daim olsun, kaim olsun. Çünkü baktığımız zaman kutsal bir mekanın açılışı için buradayız. Şöyle geldiğimiz zaman arkadaşlarımızla konuştum. Yeşilyurt'tan, Çat'tan, Tinyaba'dan kısacası Reşadiye'nin dört bir yanından buraya arkadaşlarımız gelmişler. İşte birlik beraberlik fahdet bu biliyorsunuz vahdette rahmet var. Böyle güzel bir mekanın açılışı için Reşadiye'den ayrılmadan son bir kez bir arada olduğumuz için yine Allah'a ne kadar şükretsem azdır" dedi.

Reşadiye Belediye Başkanı Cemil Kılıç ise,"Bu güzel cemevinin yapılışında emeği geçen katkı sunan herkesten Allah razı olsun diliyorum. Ben bu cemevinin iyinin, güzelin, hakkın, doğruluğun, adaletin ve kardeşliğin öğretildiği yerler olarak devam etmesini canı gönülden arzu ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından cemevinin açılışı dualarla gerçekleşti, Kaymakam Erdem ve beraberindekiler açılışın ardından cemevini gezdi.

Daha sonra Kaymakam Erdem'e, Döllük köyü muhtarı Kazım Gül tarafından plaket takdim edildi. Program söylenen deyiş ve türküler ile sona erdi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Reşadiye'ye Cemevi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement