Rize'de Eğitim Şurası Başladı - Son Dakika
Güncel

Rize'de Eğitim Şurası Başladı

Rize\'de Eğitim Şurası Başladı

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve RTEÜ işbirliği ile Rize'nin 2023 yolunda eğitim stratejilerinin belirleneceği "1.Eğitim Şurası" yapılan açılış töreni ile başladı.

11.09.2012 14:19  Güncelleme: 14:15

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) işbirliği ile Rize'nin 2023 yolunda eğitim stratejilerinin belirleneceği "1. Eğitim Şurası" yapılan açılış töreni ile başladı.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde yapılan ve 3 gün boyunca sürecek olan Şura programına, Rize Vali Vekili Şefik Aygöl, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İsmet Cansaran, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, RTEÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Yerebakan, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve öğretim görevlileri katıldı.

Programın açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, 2023 yılına kadar Rize'nin eğitimde istenilen seviyeyi yakalayacağına dikkat çekti. Yıldırım, "Dünyada ülkelerin gelişmişlik ölçeğindeki sıralamaları o ülkedeki sağlık hizmetleri, kişi başına düşen milli gelir, eğitim süresi, bilgiye erişim ve gelir dağılımındaki denge ile orantılıdır. Bunlar tespit edilebilir ölçeklerdir. Maalesef ülkemiz dünya ölçeği sıralamasında 83. sıradadır. Bu sıralanın değişmesinde eğitim alanında yapılacak olan faaliyetler çok etkilidir. Bugünden 2023 eğitim vizyonunu planlamamız gerekiyor. Bu amaçla bu şurada bulunuyoruz. 2023'e kadar

Rize eğitimde istenilen başarıyı yakalayacaktır" dedi.

Rize Vali Vekili Şefik Aygöl de Cumhuriyetin yüzüncü yılında 'Güçlü Türkiye' hedefinin belirlendiğini hatırlatarak, "Ülkemizin başka bir ilinde böyle bir eğitim şurasının olmadığını düşünüyorum. Özellikle makro alanda ülkemize, mikro alanda da ilimiz eğitimine büyük katkılar sağlayacaktır. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler ediyorum" diye konuştu.

AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar ise, "10 yılı aşkın süredir devam eden iktidarımızda bizim temel hizmet politikamız eğitim olmuştur. Geçmiş yıllarda devlet bütçesinden en büyük harcama Milli Savunma Bakanlığı'na yapılırken şu an eğitime yapılıyor. Bu şura ile Rize'nin eğitimine büyük katkıların yapılacağı muhakkaktır" şeklinde konuştu.

Programda söz alan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Karadeniz insanının Türkiye'de 'Zeki İnsanlar' olarak bilindiğini ancak bunu eğitim alanında fazla icra edemediklerini söyledi. Bakırcı, "Kızlarımızı 70'li yıllara kadar hiç okutmadık. Okuyan kızlarımızı da İlkokul 3'ü bitirmeden okullardan aldık. Kızlarımızı, kocasına mektup yazabilecek düzeye eriştiğinde okul hayatından uzak tuttuk. Genç yaşta evlendirdik. Son yıllarda ilimizde kız öğrencilerin başarısı gerçekten çok yüksek. Ailelerde artık bunları teşvik ediyor. Karadeniz insanı zekiliğiyle bilinir. Bu zekiliği eğitim alanında fazla icra edemedik. Yapılan şuranın eğitimimize önemli katkılar yapacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından birinci günün ilk oturumunda, "Akademik Başarı" konulu panel yapıldı. Panelde Hacettepe Üniversitesi Öğretim Ütesi Prof. Dr. Yüksel Kavak, Milli Eğitim Bakanlığı Proje Koordinatörü Bekir Yılbat ve Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Cengiz Şimşek tarafından konuşmalar yapıldı. "Karakter ve Değerler Eğitimi" konulu ikinci oturum panelinde ise RTEÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kemal Tavukçu, Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tozlu ve RTEÜ İlahiyat Fakültesi Üyesi Doç. Dr. Halit Suiçmez tarafından katılımcılara bilgiler aktarıldı. Panellerin ardından yetkili komisyon üyeleri panellerle ilgili rapor sunumu yaptı. Programın ikinci günü "Sosyal, Kültürel, Sportif ve Sanatsal Faaliyetler" ve "Hayat Boyun Öğrenme" konulu panellerle devam edecek. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rize'de Eğitim Şurası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement