Robotları "Dalton"La Kazandıkları En İyi Çaylak Takıma Verilen Şampiyonluk Ödülüyle Döndüler - Son Dakika
Güncel

Robotları "Dalton"La Kazandıkları En İyi Çaylak Takıma Verilen Şampiyonluk Ödülüyle Döndüler

Robotları "Dalton"La Kazandıkları En İyi Çaylak Takıma Verilen Şampiyonluk Ödülüyle Döndüler

İlk sezon (çaylak)- takıma verilen şampiyonluk ödülü RokkieAll Star ile ülkemize döndük. Bu ödülü kazanmamız bize bir sonraki aşama olan St. Louis 'e gitme şansı kazandırdı.

17.03.2016 10:11

İlk sezon (çaylak)- takıma verilen şampiyonluk ödülü RokkieAll Star ile ülkemize döndük. Bu ödülü kazanmamız bize bir sonraki aşama olan St. Louis 'e gitme şansı kazandırdı. Burada dünya şampiyonasına ( WORLD CHAMPION SHIP) katılıyor olacağız. Parlak ve teknolojik neslin önünü açmak gelecekteki Türkiye için çok doğru bir karar olacak. San Antonio ya gidişimizi tamamen kendi bulduğumuz sponsorlardan karşılamıştık fakat bir sonraki aşamada çokça desteğe ihtiyacımız olacak. Bizlere dönemlik veya isteğe bağlı sürekli sponsorluk yaparak destek olabilirsiniz. Desteklerinizi bekliyoruz."

NASA ORNAZİSAYONA SPONSOR.

Eda Özkabaş, 9 lise öğrencisinden oluşan ekibin FIRST vakfının düzenlediği, NASA ve diğer bir çok kuruluşun sponsor olduğu STEM eğitiminin en önemli parçalarından ; Robotik ve Kodlama eğitimini uygulamalı olarak kullanılan bir yarışmaya katıldıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Ünlü çizgi film Red Kid'in kahramanlarından Daltonlar'dan esinlenerek adını verdiğimiz robotumuz top atma, top toplama, engelleri aşma ve tırmanma konusunda bütün gereken görevleri yapabilmekte. Aynı zamanda bu yarışmada robotla birlikte yapılan iş planları sayesinde her insanın bireysel zekası ve sosyal zekası da gelişmekte. FRC (FIRST RoboticCompetition)'ye katıldıktan sonra aldığımız Rokkie All Star ödülü sayesinde Dünya Şampiyonasına katılma hakkı kazandık. Dünya çapında yetişen birçok genç mühendise burs vermek için Amerika'nın saygın üniversiteleri bu yarışmada bulunmakta. Parlak ve teknolojik neslin önünü açmak gelecekteki Türkiye için çok doğru bir karar olacak"

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Robotları 'Dalton'La Kazandıkları En İyi Çaylak Takıma Verilen Şampiyonluk Ödülüyle Döndüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement