Rusya Suriye'deki Sivil Yerleşim Bölgelerini Bombalıyor - Son Dakika
Güncel

Rusya Suriye'deki Sivil Yerleşim Bölgelerini Bombalıyor

Rusya Suriye\'deki Sivil Yerleşim Bölgelerini Bombalıyor

Rus savaş uçaklarının Suriye'nin İdlib şehirinde muhaliflerin denetimindeki sivil yerleşim bölgelerini bombalaması sonucu 11 kişi öldü.

28.11.2015 14:59  Güncelleme: 16:28

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının ülkenin kuzeybatısında yer alan İdlib vilayetinde muhaliflerin denetimindeki ilçe ve beldelerdeki sivil yerleşim bölgelerine saldırması sonucu 11 kişinin öldüğü öğrenildi.

ÖLENLER ARASINDA KADIN VE ÇOCUKLAR VAR

AA muhabirinin İdlib'teki sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rus ordusuna ait savaş uçaklarının İdlib'in güneyindeki Maaret el-Numan ilçesi ile kentin kuzeydoğusundaki Binniş beldesine saldırması sonucu aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 11 sivil yaşamını yitirdi, onlarca kişi de yaralandı.

BUĞDAY DEPOLARI DA VURULDU

Rus Hava Kuvvetleri'nin saldırılarında yaralananların sahra hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındığını kaydeden yetkililer, Rus uçaklarının saldırılarında bazı yerleşim yerlerinde ve çok sayıda araçta maddi hasarın meydana geldiğini aktardı. Yetkliler, Rus uçaklarının Maaret el-Numan'da buğday depolarını da vurduğunu ifade etti.

RUSYA MUHALİFLERİ VURUYOR

Rus savaş uçakları Suriye'ye geldiği Eylül ayından bu yana Humus, Hama, Halep ve İdlib'te muhaliflerin denetimindeki yerleşim yerleri ile ılımlı muhaliflerin karargahlarına saldırıyor. Terör örgütü DAEŞ'le mücadele gerekçesiyle Suriye'ye müdahale eden Rus Hava Kuvvetleri'nin yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılar sonucu en az 300 kişi yaşamını yitirdi.

TIR SAHALARI DA HEDEF ALINIYOR

Rus uçakları birkaç günden bu yanda İdlib ve Halep'in kuzeyinde insani yardım taşıyan tır sahalarına saldırıda bulunuyor. Rus uçakları 25 Kasım'da Halep'in Azez ilçesinde insani yardım taşıdığı iddia edilen TIR'ları hedef almıştı. Saldırıda 7 kişi ölmüş, 10 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya Suriye'deki Sivil Yerleşim Bölgelerini Bombalıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Kürşad.: Rusyananın ve güdümündeki kürt ve şiilerin, destekleyen kürtlerin, putinden korkan türklerin Allah gani gani belasını versin.Şu 3.dünya savaşı çıksada kanınızı nehirlere doldursak. 1 0 Yanıtla
  • sarsıntI: ruslar suriye ye terör bahane ederek sıcak denizlere inmek oradaki kaynakları ele geçirmek amerikadan önce davranarak büyük israile müdahale etmekti amerika ise köşeden izleyerek tayyip e bop elden gidiyor derhal müdahale et ve oraya gir emrini verdi abd tayyip türkiyeyi bi yandan bop için ateşe atarak rusya ile savaştırmak bribrini kırmasını sağlamak savaşmaktan güçsüz kalınca iki ülke devreye amerika girecek türkiye türkmenler tayyipin umrunda deil onun tek amacı bop elden gidiyor 0 0 Yanıtla
  • Turkiyem: Allah belanizi versin rusya ulan turkiye bir girse su rusyaya ozaman gorurdunuz gununuzu orda olan masum cocuklara oluyor birde ococuklarin yerinde sizin cocuklariniz olsaydi. Ozaman ne yapardiniz yuce rabbim rusyayi onu destekleyen kisileri topunun alla belasini versin 0 0 Yanıtla

Advertisement