PKK'yı Öven Sebahat Tuncel'in 8 Yıl Hapsi İsteniyor - Son Dakika
Güncel

PKK'yı Öven Sebahat Tuncel'in 8 Yıl Hapsi İsteniyor

PKK\'yı Öven Sebahat Tuncel\'in 8 Yıl Hapsi İsteniyor

Eski HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel hakkında, PKK'yı övdüğü gerekçesiyle, 4 ayrı iddianameden, toplam 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

24.02.2016 16:13  Güncelleme: 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in milletvekilliği sıfatı kalkınca başı belaya girdi. Tuncel hakkında "Suçu ve suçluyu övme" suçundan, 4 ayrı iddianameden, toplam 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜ ALENEN ÖVDÜ"

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 4 ayrı iddianamede, Sebahat Tuncel'in 2008, 2009 ve 2010 yıllarında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve Demokratik Toplum Partisi (DTP) etkinliklerinde sarf ettiği sözlerle, terör örgütü PKK'yı alenen övdüğü belirtildi.

Tuncel'in, Kadıköy, Kartal ve Pendik ilçelerinde düzenlenen BDP ve DTP etkinliklerindeki sözlerinin toplantı görüntülerine ve polis tutanaklarına yansıdığı belirtilen iddianamelerde, eski milletvekilinin PKK terör örgütünü överek suçu ve suçluyu övme eylemini gerçekleştirdiği ifade edildi.

TOPLAMDA 8 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Sebahat Tuncel hakkında, "Suçu ve suçluyu övme" suçundan 4 ayrı iddianameden toplamda 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemelerinde dava açıldı.

Tuncel'in yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

MİLLETVEKİLİ SIFATI KALKINCA FEZLEKE SAVCILIĞA İADE EDİLDİ

Sebahat Tuncel hakkında, 2008, 2009 ve 2010 yıllarında Anadolu Yakası'nın çeşitli ilçelerinde terör örgütü PKK'yı övücü konuşmalar yaptığı gerekçesiyle 4 ayrı soruşturma başlatılmıştı. Tuncel hakkında o tarihlerde başlatılan soruşturma ve soruşturmaya ilişkin deliller, 2011 yılında HDP İstanbul Milletvekili olması nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne fezleke olarak gönderilmiş, Tuncel'in milletvekilliği sıfatı kalkınca, fezleke yeniden savcılığa iade edilmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel PKK'yı Öven Sebahat Tuncel'in 8 Yıl Hapsi İsteniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (42)

  • yibo: BAKIN NE DİYOR PEYGAMBER DAMADI YİĞİT HZ. ALİ (r.a ) ; BU HAYATDA HERŞEYİ AFFEDİN AMA, VATANINIZA İHANET EDEN HAİNLERİ ASLA AFFETMEYİN...... 26 18 Yanıtla
  • Türk: bunlar ne kadar çok çirkin nursuz oluyor ya 23 3 Yanıtla
  • ozan: Evet pkk kampları gidip te militan ların altlarindan kalkmayan kadın yoktur 11 8 Yanıtla
  • Kül Tigin: Vatan a ihanet ve terör propaganda sı yapanlara destek verenlere idam cezası uygulanmalı 15 2 Yanıtla
  • Gurbette Mardinli: Bizim düsmanlarimiz türklerdir 2 12 Yanıtla
  • ÖZ AMEDLİ : TAM BİR MİLİTAN BU KADIN...HATA BUNU CEZAEVİNDEYKEN SEÇİP ORDAN ÇIKARAN EMBESİLLERDE........... 11 2 Yanıtla
  • ayşe: Bu partiyi kapatın nispet yapar gibi konuşuyorlar şehit yakınlarına yazık yoksa bu vatan onları tükürükleriyle boğar 9 4 Yanıtla
  • teknik: Hiçhapise gireni görmüyoruz sürekli yargılama 12 0 Yanıtla
  • 1209: Ruhu yuzune yansimiş 11 0 Yanıtla
  • OSMAN: Bunlar Lanetli İnsanlar !! 11 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement