Sadabad'ın Tarihi Yapıları Yeniden Canlanıyor - Son Dakika
Güncel

Sadabad'ın Tarihi Yapıları Yeniden Canlanıyor

Sadabad\'ın Tarihi Yapıları Yeniden Canlanıyor

Kağıthane Belediyesi, Sadabad Bahçesi’nde “III. Ahmed Çeşmesi”nin restorasyonu tamamladı.

14.12.2013 16:34

Kağıthane Belediyesi, Sadabad Bahçesi'nde "III. Ahmed Çeşmesi"nin restorasyonu tamamladı. Tamamlanan restorasyonla birlikte, Osmanlı Dönemi'nde Sadabad'ta inşa edilen Süvari Karakolu'nun restorasyonuna başlandı.

Medeniyete, tarihe ve değerlere verdiği önem ile ilçede geçmişin izlerini günümüze taşıyan Kağıthane Belediyesi, restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Kağıthane Sadabad Bahçesi'nde lII. Ahmed tarafından 1721 yılında Sadabad Sarayı ile birlikte inşa edilen ancak günümüze kadar gelemeyen lll. Ahmed Çeşmesi'nin restorasyonu tamamlandı. Restorasyon çalışmasıyla yeniden hizmet veren çeşme, Kağıthanelilerin hizmetine sunuldu. Yine Sadabad Bahçesi'nde yer alan ve Osmanlı Dönemi'ndeki Sadabad Sarayı'nın güvenliği için yaptırılan Süvari Karakolu'nun da restorasyon çalışmasına başlandı. Kağıthane Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmada karakolun ilk harcı ve tuğları, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve Kağıthane Kaymakamı Akın Varıcıer tarafından konuldu.

Çeşmenin tarihi hakkında bilgi veren Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "lll. Ahmed Ceşmesi Kağıthanemizin en eski, yapılarından bir tanesidir. Bugün kullanılabilir fonksiyonel bir hale getirdik. Ben emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kağıthanemiz için hayırlı olsun" dedi.

Kağıthane'de tarihin sürekli gün yüzüne çıktığını dile getiren Başkan Kılıç çeşme hakkında da bilgiler verdi. Başkan Kılıç, "Kağıthane'nin yüzde 3'ü yenilenerek değişti. Bugünde tarihi bir yapıların tuğlalarını üst üste koyarak Süvari Karakolu'nun restorasyonunu başlatmış olacağız. Bu ve buna benzer tarihi yapılarla Kağıthane'de gizli kalmış yapıları gün yüzüne çıkartıyoruz" şeklinde konuştu.

Törene; Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer, başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşları, gençlik ve kadın kolları başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sadabad'ın Tarihi Yapıları Yeniden Canlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement