Sakarya'da 10 Orta Hasarlı Bina Yıkıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Sakarya'da 10 Orta Hasarlı Bina Yıkıldı

Sakarya\'da 10 Orta Hasarlı Bina Yıkıldı
02.10.2012 13:39

Sakarya'nın Erenler İlçesi'nde 17 Ağustos 1999'daki depremin ardından 'orta hasarlı' raporu verilen, ancak aradan geçen 13 yıla rağmen onarılmayınca yıkım kararı verilen 34 binadan 10'u yıkıldı.

Sakarya'nın Erenler İlçesi'nde 17 Ağustos 1999'daki depremin ardından 'orta hasarlı' raporu verilen, ancak aradan geçen 13 yıla rağmen onarılmayınca yıkım kararı verilen 34 binadan 10'u yıkıldı.

Erenler Belediyesi, ilçede bulunan orta hasarlı 34 binaya yönelik başlatılan çalışma kapsamında, bu binalardan 10'unun sahibi ile anlaşarak yıkımlarını gerçekleştirdi. Yıkılan binaların tek ve çift katlı binalar olduğu belirtildi.

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk yaptığı açıklamada, "İlçemizde bulunan ve daha önce orta hasar raporu verildiği için yıkılması gereken 34 binadan 10 tanesini Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'nce gelen tebligatlar üzerine yıktık. En kısa sürede geriye kalan 24 binanın yıkım çalışmalarını da gerçekletireceğiz" dedi.

Adapazarı'nda orta hasarlı oldukları gerekçesiyle yıkım kararı bulunan 300 bina bulunuyor. Bu binaların elektrik ve suları daha önce kesilerek hizmet almaları durdurulmuştu. - Sakarya/ Adapazarı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya'da 10 Orta Hasarlı Bina Yıkıldı - Son Dakika


Advertisement