Sakarya Demokrat Parti Başkan Adayı Vecdet Öz, Sakarya'da Eski Partililerle Biraraya Geldi - Son Dakika
Güncel

Sakarya Demokrat Parti Başkan Adayı Vecdet Öz, Sakarya'da Eski Partililerle Biraraya Geldi

Sakarya Demokrat Parti Başkan Adayı Vecdet Öz, Sakarya\'da Eski Partililerle Biraraya Geldi

Türk siyasi tarihinin önemli partililerinden biri olan ancak seçimlerde barajı geçemeyen Demokrat Partinin eski günlerine dönmesi için bir süre önce genel başkan adaylığını açıklayan İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstisitüsü Tıp Bilimleri Ana...

26.01.2013 16:16

Türk siyasi tarihinin önemli partililerinden biri olan ancak seçimlerde barajı geçemeyen Demokrat Partinin eski günlerine dönmesi için bir süre önce genel başkan adaylığını açıklayan İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstisitüsü Tıp Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanı Vecdet Öz, Adapazarı'nda eski partililerle biraraya geldi.

İlki geçtiğimiz günlerde Yalova'da yapılan toplantıların Adapazarı'nda yapılan ikincisine çevre illerden de yaklaşık 300 partilinin katıldığı toplantıda bir dönem Sağlık Bakanlığında müşteşarlıkta yapan Vecdet Öz Demokrat Partinin yeniden canlanması için destek istedi. Adapazarı'nda bir restorantta dün akşam yapılan toplantıda Sakarya'nın yanısıra Bolu Düzce ve Kocaeli gibi illendden Demokrat Parti yöneticileri katıldı. Toplantıda konuşma yapan Vecdet Öz, arkadaşlarının isteğiyle Genel Başkanlığa aday olduğunu söyleyerek şunları söyledi:

"Bugün burada yaptığımız Sakarya toplantımız Demokrat Parti'nin yeniden teşkilatlandırılması, yeni ve taze kanlarla Demokrat Parti'nin Cumhurbaşkanlığı Seçimi sonrası ayağa kaldırılmasıyla ilgili bir toplantıdır. Şuana kadar dolaştığımız vilayetlerde bu heyecanı bu gayreti gördüğümüz için bizde heyecanlandık kendi teşkilatlarımıza. Yaklaşık 150'ye yakın öğretim üyesi, 100'e yakın Sanayici İş Adamı ve çok önemli isimler var, gazeteci arkadaşlarımız var ve de her şeyden önemlisi Demokrat Parti'nin, Doğruyol'un, Anavatan Partisinin eski hatırlayacağınız gibi çok profesyonel isimlerle teşkilatları topladık ve Demokrat partiyi yeniden ayağa kaldıracak çalışmaları başlattık. Bende eski öğretim üyesi ve Sağlık Bakanlığının eski müsteşarıyım. Bizim gibi bu işe gönül vermiş çok sayıda arkadaşımızla beraber Türkiye'nin gelecekteki politikasını belirlemeye çalışıyoruz. Bildiğiniz üzere 2014 senesinde Cumhurbaşkanlığı Seçimi var. Türkiye bir Süleyman Demirel ve Özal sendromunu yaşadı. Cumhurbaşkanlığı Seçiminde taşlar yerinden oynuyor. Sıradaki seçimin Tayip Erdoğan sendromuyla neticeleneceğini çok iyi biliyoruz. Allah nasip ederse Cumhurbaşkanlığı Seçiminden sonra merkez sağ yeniden şekillenecektir. Bunun ilk belirtileri AKP içerisindeki huzursuzluklar başlamıştır. Bugün Sakarya'da böyle bir toplantı yapıyoruz. Bu eşrafı Sakaryalıları, bu işe gönül vermiş olan partilileri toparladık. Anavatan Partisinin Doğruyol Partisinin bütün oyları ve teşkilatları AKP'ye gitmiştir. AKP yurt dışından ithal edilen insanlarla kurulan bir parti değildir, bu partilerin çimentosunu kullanmıştır. Biz şimdi emaneti geri almaya geldik. Bu konuda kararlılığımızı göstereceğiz ve alacağız Allah nasip ederse. 2014 senesinin ortasında bu sesi çok daha yüksek şekilde duymaya başlayacaksınız. 2013 senesi çimentoyu harcı karma senemiz olacak, binanın yükseldiğini bu senenin sonunda göreceğiz. Aramızda çok kıymetli isimler var ve tabii ki bunları basında açıklamak istemiyoruz. Yıpranma sürecine girmemek için daha ileri bir tarihte açıklayacağız.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: SAKARYA (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya Demokrat Parti Başkan Adayı Vecdet Öz, Sakarya'da Eski Partililerle Biraraya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement