Samsun Valilik, Doktor Cinayeti Yerine Başka Konularda Kusur Buldu - Son Dakika
Güncel

Samsun Valilik, Doktor Cinayeti Yerine Başka Konularda Kusur Buldu

Samsun Valilik, Doktor Cinayeti Yerine Başka Konularda Kusur Buldu

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görev yapan Op.Dr.Kamil Furtun'un tabancayla ateş edilerek öldürülmesi sonrasında Valilik tarafından başlatılan idari araştırma ve incelemede ihmal olmadığı belirlendi.

04.12.2015 12:04

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görev yapan Op.Dr.Kamil Furtun'un tabancayla ateş edilerek öldürülmesi sonrasında Valilik tarafından başlatılan idari araştırma ve incelemede ihmal olmadığı belirlendi. Hazırlanan raporda doktorun öldürülmesi olayı dışında başka iş ve işlemlerde ihmal ve görevi kötüye kullanma suçu olduğu belirlenen 7 kişi hakkında soruşturma izni verilmesinin, 3 kişinin de görev yerlerinin değiştirilmesinin uygun görüldüğü ifade edildi. Samsun'da yaklaşık 6 ay önce Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görev yapan 56 yaşındaki Op.Dr. Kamil Furtun, hastane içinde İsmail Koyun'un silahlı saldırısına uğrayıp, vücuduna isabet eden 5 kurşunla hayatını kaybetti. Şüpheli ise polis tarafından olayda kullandığı tabancayla yakalanıp gözaltına alınıp tutuklandı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan evli ve iki çocuk babası İsmail Koyun, geçen 24 Kasım'da görülen karar duruşmasında Dr.Kamil Furtun'u tasarlayarak öldürmek suçundan 'Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası', ruhsatsız silah bulundurmak suçundan da 2 yıl hapis ve 2000 TL para cezası verildi. Olayın ardından Valilik tarafından başlatılan idari araştırma ve inceleme de tamamlandı. Vali Yardımcısı Ali Galip Saral tarafından yürütülen araştırma ve inceleme sonucunda bir rapor hazırlandı. Raporun 10 maddelik sonuç bölümünde hastanede görevli 8 personel ile ilgili ifadeler yer aldı. Yapılan araştırma sonucunda Dr. Kamil Furtun'un öldürülme olayıyla ilgili direk ihmali ve eksikliği olan hiçbir kişi olmadığı belirlendi. Ancak raporda 8 kişiden 3'nün görev yerinin değişikliğinin hastanenin iş ve hizmetlerinde daha verimli çalışılmasını sağlayacağı ifade edildi. 3 kişinin yer değişikliğiyle ilgili teklif yazısı Samsun Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'ne gönderildi.

Doktorun öldürülmesi olayından bağımsız olarak hastanenin genel hizmetleri, işleyişi ve yönetimi konusunda çeşitli konularda görevi kötüye kullanma ve ihmali olduğu belirlenen 7 kişi ile ilgili ise soruşturma izni verilmesi gerektiği belirtildi. Valilik tarafından hazırlanan raporun İlkadım Kaymakamlığı'na gönderilmesinin ardından geçen 18 Kasım'da İlkadım Kaymakamlığı tarafından 7 kişi hakkında adli soruşturma başlatılması için ön izin verildi.

Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, sürecin devam ettiğini ifade ederek, "Doktorumuz Kamil Furtun'un menfur bir olay sonucu öldürülmesi üzerine 02.06.2015 tarihinde tarafıma genel olarak araştırma ve inceleme yapılması üzerine görev verildi. Bu görev üzerine yaptığımız araştırma ve inceleme sonucunda 08.10.2015 tarihinde bir araştırma raporu ve eklerinde de başka teknik raporlarla çalışmayı sonuçlandırdık. Raporumuzda sonuç ve öneriler bölümünde 10 maddelik bir öneri getirdik. Bunlardan birisi de hastane içinde hatalı işlemlerle ilgili gördüğümüz bazı arkadaşlar hakkında adli ve disiplin soruşturması açılması teklifi vardı. Bir maddesinde de bazı arkadaşlarımızın hastanenin genel işleyişinde yeterli olmamaları nedeniyle yani hastanenin daha verimli ve rasyonel çalışması açısından görev yerinin değişikliği teklifi getirdik. Bu teklifler üzerine gereğinin yapılması için raporu üst yazı ile Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'ne gönderildi. Görev yeri değişikliği kurumun rasyonel işleyişi için bazı personellerin o kurumda bulunması işleyişi sıkıntıya soktuğu için onların başka bir yerde aynı görevlerini sürdürebileceği şeklinde bir tekliftir. Bu bir ceza teklifi değil. Soruşturma ile ilgili Valiliğimizden bir soruşturmacı tarafından adli ve disiplin soruşturması yapıldı ve sonucunda bazı arkadaşlarımız hakkında adli yargıda soruşturma açılması kararı verildi. O karar henüz kesinleşmedi" dedi.

7 kişi hakkında görevi ihmal ve görevi kötüye kullanma gibi suçlamalar nedeniyle sadece adli yargılama süreci için ön izin koşullarının tamamlandığını dile getiren Vali Yardımcısı Saral, "İlkadım Kaymakamlığınca adli soruşturmanın ön izni verildi. İtiraz olmazsa dosya şimdi Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilecek. Fakat ön izin kararı verilen kişilerin idari yargıda bu idari işlemin iptali şeklinde bir talebi olabileceği gibi ayrıca dosya savcılığa intikal ettikten sonra savcılık iddianame hazırlayıp kamu davası açılmasına karar verecek ya da suç unsuru oluşmamış diyerek bir takipsizlik kararı ile dosyayı sonlandıracak" şeklinde konuştu.

İnceleme ve araştırmanın amacının Dr. Kamil Furtun'un öldürülmesi olayında görev yaptığı hastanede çalışan veya oradaki yönetim mekanizmasından kişilerin ihmalinin olup olmadığını belirlemek olduğunu dile getiren Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, "Bunun yanında hastanelerin daha verimli ve rasyonel işlemeleri için gerekli olan koşulları ortaya çıkarmak istedik. Sonuç olarak biz böyle bir menfur olayla ilgili doğrudan doğruya bazı arkadaşlarımızın ihmalinden oluştuğu kanısına varmadık. Bir takım önerilerde bulunduk. Biz menfur olayla ilgili hastanede personelin kusuru olduğunu söyleyemeyiz. Olayla ilinti açısından onların bir kusuruna ve ihmaline rastlayamadık" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun Valilik, Doktor Cinayeti Yerine Başka Konularda Kusur Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement