Sandıklı'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Sandıklı'dan Kısa Kısa

Sandıklı\'dan Kısa Kısa

Sandıklı ilçesine bağlı Ekinhisar köy camisinde restorasyon çalışması başlatıldı.

04.05.2017 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sandıklı ilçesine bağlı Ekinhisar köy camisinde restorasyon çalışması başlatıldı.

Sandıklı İlçe Müftüsü Davut Çalışkan, cami restorasyon çalışmalarını inceledikten sonra gazetecilere yaptığı konuşmada, caminin tarihi dokusu korunarak Vakıflar Genel Müdürlüğü kontrolünde onarımının aslına uygun olarak yapılacağını belirtti.

Caminin tarihi değeri olduğunu aktaran Çalışkan, "Camimiz ahşap, taş, kerpiç yapımlı tarihi değeri olan bir camidir. Tarihi özelliklere haiz bütün camilerimiz yapılan planlama doğrultusunda bakım onarıma alınmıştır. Önümüzdeki süreçte de ilçe merkezindeki iki camimizde restorasyon çalışmaları başlayacaktır. Cami restorasyonları Vakıflar Genel Müdürlüğü kontrolünde ve aslına uygun olarak yapılmaktadır." dedi.

Fidan dikme töreni

Sandıklı Hisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okulu öğrenci ve öğretmenleri Karadirek Köyü Şehitler Ormanı'nda fidan dikti.

Sandıklı Orman İşletme Şefliğinin katkılarıyla düzenlenen etkinlikte okuldaki öğretmen ve öğrenciler 300 adet çam fidanını toprakla buluşturdu.

Okul Müdür Yardımcısı Yusuf Öztekin, etkinliği her yıl yaptıklarını ifade ederek, daha yeşil bir çevre için herkesin üzerine düşen yükümlülüğü yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sandıklı'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement